Anticonceptionale

Buna ziua! Am 20 ani, de 3 ani jumatate iau anticonceptionale, 3 ani am luat bellara iar de jumatate de an iau karissa, medicul mi le-a schimbat deoarece nu imi mai era bine cu bellara. Vara aceasta as vrea sa opresc administrarea lor, deoarece am decis impreuna cu sotul meu sa facem un copil. As vrea sa am o perioada de cateva luni de pauza pentru a observa cum se manifesta menstruatia deoarece nu era regulata inaintea administrarii anticonceptionalelor. Problema mea este ca am o alergie la prezervative, am incercat mai multe tipuei si toate imi provoaca o alergie, simptome asemanatoare infectiilor vaginale. Ce as putea foloai in locul prezervativelor pentru a ma proteja cat timp nu iau anticonceptionale, avand in vedere ca nu am ciclul regulat si nu pot tine o evidenta a acestuia? Am mai folosit in perioada de pauza dintre cele 2 tipuei de anticonceptionale ovule pe care le introduceam inaintea actului sexual, cat de eficiente si sanatoase pentru vagin sunt acestea? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna,ar trebui sa te sfatuiesti cu medicul tau ginecolog in legatura cu prezervativul pe care ai putea sa il folosesti- respectiv sa il inlocuiesti pe cel din latex la care esti alergica, cu alt tip, din poliuretan, dar doar in cazul unui partener stabil si sanatos, intrucat acesta din urma nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala. Ovulele schimba pH-ul si pot impiedica nidarea, insa nu garanteaza 100% evitarea sarcinii.

Oricum ar trebui sa merg la medic inainte de sarcina pentriu analize, examinare si recomandari de suplimnete, dieta etc, pentru ca sa ai o sarcina fara griji si un bebe sanatos.

Iata un articol care sa te ajute sa intelegi mai bine cum te poti pregati de sarcina/

sanatate si succes!

 


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.