Alunite pe maini

Buna ziua, Imi puteti spune daca sunt periculoase alunitele care apara pe maini? Multumesc!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Buna ziua,

Depinde foarte mult de natura acestor "alunite". In general pentru majoritatea oamenilor toate petele maronii sau reliefate intra in categoria alunitelor, desi poate sa nu fie cazul. Ar trebui sa mergeti la un control dermatologic anual, pentru urmarirea acestor alunite si diagnosticarea lor corecta. Medicul va fi interesat in special de cele cu forme neregulate, o culoare mai inchisa, mai "ciudata", cu o textura deosebita, etc. Va rog sa cititi mai multe despre alunite in acest articol: https://doc.ro/sanatate/totul-despre-alunite

Al doilea aspect important este protectia solara, care trebuie intensificata daca pe piele exista deja astfel de alunite. Mainile, la fel ca si fata si picioarele, sunt zonele cele mai expuse soarelui, chiar si atunci cand nu suntem la plaja, in viata noastra de zi cu zi.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.