DOC Channel: Testul gratuit pentru depistarea Hepatitei C, incercat si de Ambasadorul SUA la Bucuresti

Ambasada SUA la Bucuresti a gazduit evenimentul “Stop Hepatita” organizat de Fundatia Renasterea, ocazie cu care Ambasadorul Hans Klemm a fost testat pentru Hepatita C cu ajutorul noii tehnologii non-invazive, disponibila gratuit si in Romania prin intermediul DOC.ro.

 

La eveniment au fost invitati, printre altii, si Prof.univ.dr. Adrian Streinu-Cercel - managerul Institutului National de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti, Mihaela Geoana - Presedinte al Fundatiei Renasterea, deputatul Nicolae Banicioiu – fost Ministru al Sanatatii, Cristian Busoi – Europarlamentar, Marinela Debu – Presedinta APAH si doamna Adriana Afteni - reprezentant al pacientilor care au avut norocul de a beneficia de tratamentul fara interferon.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Campania “Stop Hepatita!” si importanta testarii

Atat campania nationala “Stop Hepatita!” cat si schema de tratament fara interferon au fost declarate de catre reprezentanti si specialisti ca fiind de succes. Putem spune acum cu convingere ca Hepatita C se vindeca!

Campaniei “Stop Hepatita!” s-a alaturat si Dr. Oana Cuzino, ca ambasador si promotor in mediul online a importantei informarii corecte si complete in privinta acestei afectiuni. Pe platforma DOC.ro a fost lansata in luna martie a acestui an o comunitate dedicata Hepatitei C, unde bolnavii si apartinatorii pot afla informatii utile privind simptome, stilul de viata si cele mai noi tratamente.

Hepatita C este o afectiune cronica cu complicatii grave, printre care fibroza, ciroza, cancer hepatic si chiar decesul. Foarte multi pacienti ajung la medic in stadii grave, cum este F4, fiindca afectiunea nu a prezentat deloc simptome, in afara unei stari de oboseala sau vaga ingalbenire a pielii. Din aceasta cauza, testarea periodica este extrem de importanta, in special fiindca Hepatita C se transmite prin orice contact cu sangele infectat. Practic, orice rana deschisa sau taietura este o sursa de infectare, fie ca apare in timpul unei manichiuri, a unui tatuaj, a unei interventii stomatologice sau in timpul unui contact sexual.

Testul de saliva 

Din fericire, noile tehnologii ne ajuta sa aflam mult mai usor si rapid daca am fost infectati cu Hepatita C pana in acest moment al vietii, fara sa stim sau sa prezentam simptome. Testul de saliva non-invaziv inlocuieste probele de sange, nu presupune pregatiri deosebite, iar rezultatul este developat in doar 20 de minute.

 

In prezent se estimeaza ca peste 600.000 de persoane sufera de Hepatita C in Romania, in diferite stadii ale afectiunii. Dintre acestia, aproape 5000 de pacienti aflati in stadiul F4 al bolii beneficiaza de tratamentul fara interferon, cu o rata de vindecare de aproape 100%.

“România are una dintre cele mai mari rate de răspândire a virusului hepatitei C din Europa (3,23%). Deşi din pricina lipsei testării, acest procent reprezintă doar o estimare, 500.000-600.000 de români ar putea fi bolnavi cronici. […] mă bucur să aflu că circa 5.000 de pacienţi au început tratamentul inovator pentru hepatita C, cu rezultate într-adevăr extraordinare.

Conform celor mai recente rezultate, de luna trecută, în cazul tuturor celor aproximativ 1.877 de pacienţi care au încheiat tratamentul, rezultatele de depistare a virusului au fost negative. Analizele finale, efectuate la trei luni după încheierea tratamentului au evidenţiat o rată de vindecare de 99,3%. Aceste rezultate sunt extraordinare.” a declarant Ambasadorul Hans Klemm in cadrul conferintei.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0