Hepatita C ar putea deveni una dintre bolile rare până în 2036

Potrivit unui studiu publicat în revistă Colegiului Medicilor din America “Annals of Internal Medicine”, în următorii 20 de ani extrem de puține persoane vor mai fi afectate de virusul hepatitei C, și asta datorită noilor moduri de testare și cei mai important, datorită tratamentelor moderne.

Hepatita C este o infecție cauzată de virusul hepatitei C și poate afecta în mod special ficatul, împiedicându-i capacitatea de a-și îndeplini funcțiile esențiale. În jur de 70-80% din persoanele cu hepatită C nu experimentează nici un simptom, ceea ce înseamnă că mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că sunt infectați până când nu fac analize de sânge. Oboseala, probleme și dureri digestive, probleme ale pielii, depresia, insomia sunt cele mai des întâlnite simptome ale acestei afecțiuni.

Hepatita C – mai rară în viitor?

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cercetătorii estimează că numărul persoanelor infectate va ajunge să fie, până în 2036, de doar 1 din 1500. Dacă tratamentele vor continuă să se îmbunătățească este posibil că acest lucru să se întâmple chiar și mai devreme.   

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Echipa de cercetători care a condus acest studiu a luat de asemenea în calcul posibilitatea de a li se oferi o singură testare gratuită tuturor americanilor. Rezultatele au arătat că acest lucru ar permite foarte multor persoane să își înceapă tratamentul mai devreme, boala fiind depistată în stadiu incipient, înainte de apariția simptomelor. Mai exact 933,700 cazuri ar putea fi identificate în următorii 12 ani, ceea ce înseamnă că hepatita C ar putea deveni o boală rară în aproximativ 10 ani.

Mai mult decât atât, ei estimează că o testare universală pentru hepatită C ar putea împiedica 161.500 de decese, 13.900 de transplanturi de ficat și 96.300 de cazuri de carcinom hepatocelular – cea mai comună formă de cancer la ficat, în timpul unui an, în toată lumea.   

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0