Cazurile noi de infectie cu hepatita C ating cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani

Hepatita C reprezinta o problema reala la nivel international. Datele guvernului american arata ca noile cazuri de infectie cu hepatita C aproape s-au triplat in ultimii cinci ani, ajungand la cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.

Cel mai mare numar de cazuri noi de hepatita C s-au inregistrat in randul persoanelor cu varsta intre 20 si 29 de ani. In cele mai multe situatii, cauza a fost folosirea tot mai raspandita a medicamentelor injectabile asociate cu epidemia actuala a utilizarii de opioide, au precizat oficialii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

In SUA, numarul de cazuri raportate a crescut de la 850 in 2010, la 2436 in 2015, potrivit U. S. Centers for Disease Control and Prevention - CDC (Centrelor pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din Statele Unite).

Dar aproape jumatate din persoanele infectate nu stiu ca sunt infectate, prin urmare, majoritatea cazurilor noi nu sunt niciodata raportate. CDC a estimat ca la nivel national s-au inregistrat de fapt, in jur de 34.000 de cazuri noi de infectii cu hepatita C.

„Trebuie sa oferim comunitatilor celor mai afectate, o gama de servicii de preventie si tratament, prin care sa se diagnosticheze persoanele cu hepatita C si tratamentul aferent. Aceasta gama de servicii poate de asemenea, sa previna utilizarea necorespunzătoare a medicamentelor eliberate pe baza de prescriptie medicala si, in cele din urma, incetarea administrarii de medicamente, care poate preveni infectarea cu hepatita C” a spus dr. Jonathan Mermin intr-un comunicat de presa al CDC. Acesta este directorul National Center for HIV/AIDS, Viral Hepatitis, STD, and TB Prevention (Centrului National de HIV/SIDA, Hepatita Virala, STD si Prevenire TB).

 

 

Virusul se transmite prin folosirea de ace si medicamente in comun, prin ace contaminate si prin contact sexual. De asemenea, se transmite la copil, daca mama este infectata.

Hepatita C provoaca mai multe decese decat oricare alta boala infectioasa, potrivit CDC. Conform noului raport, aproximativ 20.000 de americani peste 55 de ani au decedat in 2015 din cauze asociate cu hepatita C.

Trei sferturi din cele 3,5 milioane de americani infectati cu hepatita C fac parte din generatia baby boom, nascuta intre 1945 si 1965. Acestia sunt de sase ori mai predispusi sa se infecteze cu virusul hepatitei C decat persoanele din alte grupe de varsta si se confrunta cu un risc mult mai ridicat de deces, a precizat CDC.

Studiile recente ale CDC arata ca infectiile cu hepatita C sunt in crestere in randul femeilor la varsta fertila, prin urmare, noua generatie este expusa la riscuri.

Noile medicamente pot vindeca hepatita C in mai putin de doua sau trei luni, dar majoritatea persoanelor care au nevoie de tratament, nu beneficiaza de acesta, potrivit CDC.

„Vindecarea hepatitei C ar elimina o boala si o sarcina economica enorma a americanilor” a declarat dr. John Ward, director al Division of Viral Hepatitis (Departamentul de Hepatita Virala) al CDC.

„Aceasta boala se poate vindeca si beneficiem de metodele pentru prevenirea infectiilor noi” a precizat Ward.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0