Povestea ta îi poate ajuta și pe alți membri ai comunității să depășească momentele dificile și să fie optimiști în privința tratamentelor, vindecării și a unei vieți mai ușoare zi de zi.

Descoperă exemplele de povești care descriu simptome și probleme în care te poți regăsi. Spune-ne mai multe despre experiența ta cu această afecțiune, despre tratamentele urmate și efectele lor sau ce măsuri iei pentru un stil de viață sănătos.

Dureri de peste 20 de ani

Am avut de-a face cu durerile de genunchi de peste 20 de ani, deși am încercat să îmi protejez articulațiile conform recomandărilor medicilor. Însă am suferit mai multe lovituri la genunchi în copilărie, locul de muncă din tinerețe presupunea să stau în picioare aproape toată ziua, iar acum, la bătrânețe, greutatea corporală pune presiune pe articulații și mă dor.

Mi-as dori sa imi pot ajuta mama

Mama mea are 67 de ani și are dureri groaznice din cauza gonartrozei. Abia poate să meargă, pastilele nu prea o ajută, și cel mai mic efort de a spăla vasele sau a da cu aspiratorul reprezintă un chin. Pentru ea, lucrurile pe care noi le facem automat sunt o provocare în fiecare zi. Mi-aș dori să o pot ajuta cumva, să-i mai iau din durere. Nu suport să o văd suferind.

Alții de ce reușesc și eu nu?

Obișnuiam să fiu o persoană atât de plină de viață, mereu în mișcare în tinerețe, credeam că nimic nu mă poate doborî. Dar acum, durerea de genunchi este parte din viața mea de mai bine de 10 ani…. Picioarele îmi înțepenesc dacă stau prea mult timp jos. Dimineața când mă trezesc abia mă pun în mișcare. Nu mai știu ce să iau ca să scap de durere!

Fiecare zi este un chin

La 66 de ani, abia pot să mă mai mișc prin casă. Durerea a atins un nivel greu de suportat. Am gonartroză bilaterală, iau 5 pastile în fiecare zi și am încercat zeci de unguente pentru calmarea durerii, fără rezultat. Nu pot să țin genunchii drepți și dacă mă las pe ei, cedează imediat. Când merg, genunchii mei scot niște zgomote, iar durerea e și mai mare.

Nimic nu m-a ajutat

Am 60 ani, am lucrat numai în picioare, sunt supraponderală, am dureri de genunchi, de tălpi, am un mont la piciorul drept și un chist Baker la genunchiul stâng. Am încercat să-mi calmez durerea cu pastile prima dată, apoi am încercat masajul terapeutic, după care exercițiile fizice făcute acasă. Nimic nu m-a ajutat.

Bunica mea nu mai poate să meargă nici până la masa din bucătărie

Bunica mea nu mai poate să meargă nici până la masa din bucătărie. O dor rău de tot articulațiie genunchilor. Are gonartroză și câteodată spune că o doare și șoldul, iar durerea se lasă în jos, pe picior. Pe mine mă doare inima când o privesc și știu că nu o pot ajuta mai mult. Medicamentele nu îi mai calmează durerea și îi este teamă să-și facă operație.

Încă mi se pare nedrept...

Cu 10 ani în urmă, viața mea a luat o întorsătură grea: am fost diagnosticată cu gonartroză și început de coxartroză. În 5 ani, am renunțat la slujba mea căci abia mai puteam să merg. Eram obosită și dimineața și seara. Articulațiile mele se deteriorau tot mai mult, iar eu am intrat în depresie! Nu suportam gândul că într-o zi aș putea să nu mă mai pot mișca deloc. Oare cum suportau, cum reușeau alți oameni să trăiască cu asta, iar eu nu?! Încă mi se pare nedrept...

Diagnosticat cu gonartroză în urmă cu 22 de ani

Am fost diagnosticat cu gonartroză în urmă cu 22 de ani. Acum, am 64. Gonartroza a ajuns la stadiul IV. Durerile sunt tot mai mari, insuportabile. Nu mai răspund la medicația analgezică. Genunchii s-au deformat ușor. Mi-au apărut și câteva osteofite.

După ani și ani de stat în picioare

Cei peste 30 ani de lucru ca asistentă medicală și-au pus amprenta asupra sănătății mele. După ani și ani de stat în picioare în care am încercat să ignor durerile, acum, mobilitatea articulară a scăzut foarte mult. Iau tratament, fac exerciții, dar în continuare, fiecare mișcare vine la pachet cu o durere care îmi dă fiori.

Tatăl meu suferă din cauza durerilor articulare

Tatăl meu suferă din cauza durerilor articulare. După o tinerețe activă, în care tata era omul bun la toate, mereu binevoitor și un real ajutor, mi-e tare greu să-l văd acum, la 70 ani, că suferă la fiecare mișcare. În ciuda tuturor tratamentelor, se simte înțepenit și neputincios, iar durerea i se citește și-n ochi. Mi-aș dori să îi alung, cumva, suferința.

Privesc cu nostalgie acele momente demult apuse

Știi cum e să ai o tinerețe-ntreagă lumea la picioare, să te bazezi pe propriile puteri și să te simți mereu învingătoare? Privesc cu nostalgie acele momente demult apuse. Acum, diminețile mă găsesc înțepenită de durere, iar fiecare mișcare e un chin. Tratamentele nu mi-au adus alinare. Ce pot face pentru a pune capăt durerilor?

4 pastile pe zi

4 pastile pe zi, proceduri săptămânale de fizioterapie și kinetoterapie, o colecție de unguente de tot felul, vizite costisitoare la medici și totuși dureri mari la fiecare pas – cu asta mă confrunt zi de zi.

Primii 4 ani au fost destul de grei și dureroși

Am gonartroză bilaterală de 10 ani. Primii 4 ani au fost destul de grei și dureroși. Nu puteam să dorm bine noaptea. Aveam genunchii umflați. Capacitatea de a merge pe distanțe mai lungi s-a redus pe măsură ce timpul a trecut. M-am temut că mi se vor deforma oasele. Chiar dacă au trecut mulți ani, tot mai caut soluții pentru a scăpa de durere.

M-am împăcat cu faptul

Acum, la 59 de ani, m-am împăcat cu faptul că orice aș face, genunchii tot mă vor durea. Am încercat cu exerciții fizice, unguente și tratamente de la medic, dar totul a fost în zadar. Articulațiile mele sunt din ce în ce mai slăbite. Nu mai pot sta în picioare sau în pat fără să înțepenesc. Oare ce soluții aș mai putea încerca?!

Aș vrea să știu ce alte tratamente mai pot lua pentru a scăpa de durere

Mă dor ambii genunchi, dar mai tare dreptul. Mai întâi am făcut infiltrații, parcă-parcă era un pic mai bine. Apoi, am făcut injecții cu acid hialuronic. Nu m-au ajutat prea mult. De câteva luni iau un supliment alimentar pentru articulații și pot să merg mai bine, dar durerea e tot acolo. Aș vrea să știu ce alte tratamente mai pot lua pentru a scăpa de durere.

Mă doare inima s-o văd cum se chinuie în fiecare zi

Bunica mea are gonartroză de 15 de ani. Mă doare inima s-o văd cum se chinuie în fiecare zi. Are dureri mari la genunchi, gleznele și încheieturile îi sunt tot timpul umflate, iar oricâte creme, geluri și unguente a încercat, tot nu i-au calmat durerea. Aș da orice să știu că nu mai suferă atât de mult...

Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.