Tirbuson, spirala sau onduleu: ce fel de par cret ai si cum il ingrijesti?

Doamnelor, parul cret! Am mai scris despre aceasta textura aici insa, ulterior, mi-am dat seama ca, primul pas in stylingul cretului consta in a identifica tipul de par cret pe care il aveti: bucle tirbuson sau bucle legere, beach-weaves style?

Buclele sunt rareori uniforme, parul cret reprezentand cea mai variata textura: de la onduleuri si pana la "tirbusoane", desi, din "exterior", purtatorii pot parea fericitii posesori ai unei podoabe capilare ordonate, adevarul e cu totul altfel. Parul cret e rebel, inconsistent si are o multime de patternuri. Iar detaliul care face diferenta intre tipul de par cret nu e cat de largi sau legate sunt buclele ci cat de gros este firul de par. Insa, din momentul in care va identificati tipul de par cret, atunci stylingul va iesi, forma va fi consistenta, stilistului ii va fi destul de simplu sa identifice ce vi se potriveste cu adevarat. Fiecare tip de bucla are nevoie de o anumita ingrijire, un anumit tip de ustensile, produse si moduri de a le aplica.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Asadar:

Buclele tirbuson: putin spatiu intre inelele buclelor si sunt, la atingere, sarmoase. Ingrijirea acestora presupune utilizarea produselor hidratante cu precadere pentru a repara, in special, varfurile despicate. Foarte fragile, pentru ca straturile de cheratina se subtiaza spre exterior, marea lor problema e ca se rup foarte repede din cauza deshidratarii. Recomandarea mea este ca, dupa spalat, sa il uscati cu mare grija invelindu-l cu un prosop din microfibra. Prosoapele traditionale absorb apa neuniform ceea ce alimenteaza ulterior inconsistenta. Pentru a-l descurca, folositi-va degetele si nu periile.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Buclele spirala: mai lejere decat cele tirbuson si mult mai elastice. E foarte simplu de identificat pentru ca, vedeti cum se formeaza spirala. Circumferinta buclei e aproximativ egala cu spatiul dintre inele si putem sesiza spirala. Daca aveti acest tip de bucle sunteti norocoase. Sugestia mea e sa va jucati cu forma dar, niciodata, sa nu taiati cu lama ci doar cu foarfeca si intotdeauna cand e parul uscat. Lama "feliaza" bucla si lasa varfurile despicate iar parul ud are un volum diferit fata de parul uscat (iar aceasta diferenta e cruciala pentru textura de cret).

Buclele ondulate: parul cret nu inseamna neaparat bucle ordonate, spiralate vizibil. Parul ondulat e varianta lejera a parului cret si poate semana fie cu niste inele presarate la distante considerabile sau cu o spirala foarte-foarte lejera, in forma literei S. Partea suparatoare o reprezinta faptul ca parul ondulat are tendinta de a despica la varfuri si ii lipseste volumul. Recomandarea mea e sa il impartiti in doua cocuri rasucite lejer inainte de a merge la culcare ca sa preveniti electrizarea si frecarea de fetele de perna.

Altfel, doamnelor, bucurati-va de toamna aceasta frumoasa si, daca aveti intrebari, apasati butonul "Intreaba expertul!"

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0