Epilarea zonelor sensibile: cum evitam iritatiile si scapam de grija parului nedorit cat mai mult timp?

Dispozitivele de epilare IPL la domiciliu ofera posibilitatea tratarii cu succes a zonelor mai delicate, cum ar fi zona fetei si regiunea inghinala. Acestea sunt considerate zone sensibile intrucat prezinta unele particularitati, si anume:

  • Pielea fetei este mai subtire, firele de par pot fi mai subtiri sau mai groase; fata este o zona constant expusa la soare.
  • Pielea zonei inghinale este, de asemenea mai subtire, de multe ori este mai pigmentata decat pielea de pe restul corpului, iar firele de par mai viguroase, mai groase, mai intens colorate decat pe alte zone.

Utilizarea accesoriilor de inalta precizie

Pentru tratamentul acestor zone delicate epilatoarele  utilizeaza accesorii de inalta precizie, care trebuiesc ataste dispozitivul in momentul in care se efectueaza terapia acestor zone. Aceste accesorii de inalta precizie fac o selectie mai riguroasa a undelor de lumina, impiedicand sa ajunga pe piele acele unde care ar putea fi prea puternice pentru aceste zone delicate. Astfel garanteaza siguranta utilizarii epilatorului pe aceste zone, cu minimalizarea riscurilor de aparitie a efectelor secundare nedorite.

Accesoriul de inalta prezicie se fixeaza in locul special destinat de pe dispozitivul epilator anterior inceperii tratamentului zonei delicate. Utilizarea aplicatiei pe telefonul mobil va semnala necesitatea instalarii acestui accesoriu anterior inceperii sedintei, pentru a nu exista omisiuni din partea utilizatorului. 

Epilarea zonelor sensibile de la nivelul fetei

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Zonele de la nivelul fetei la nivelul carora apar cel mai frecvent fire de par inestetice si care necesita indepartare sunt reprezentate de barbie, pometi, buza superioara.

Anterior de efectuarea sedintelor de epilare, o pilozitate excesiva in zona fetei ar trebui investigata la medicul dermatolog, ea putand fi rezultatul unor dezechilibre hormonale.

Este esential ca tratamentele sa fie facute atunci cand pielea nu este bronzata, o piele bronzata oferind sansa aparitiei unor efecte secundare nedorite, cum ar fi o inflamatie excesiva, iritatie, hiperpigmentari. Firele de par trebuie rase cu lama cu 24-48 ore anterior efectuarii fiecarei sedinte, si nu smulse prin alte tehnici de epilare (in cazul tehnicilor prin smulgere, terapia IPL va fi ineficienta, intrucat nu vor exista radacinile firelor de par pe care ea sa actioneze).

Anterior fiecarei sedinte de epilare pielea fetei trebuie demachiata complet, pentru a nu ramane urme de machiaj, pigmentul din machiaj putand absorbi lumina in cursul aplicarii flashurilor, crescand riscul de aparitie a unor efecte nedorite.

Tratarea zonelor de la nivelul fetei se face dupa aplicarea accesoriului de inalta precizie al gadgeturilor. Acesta este, de fapt, un filtru special care selecteaza lumina ce ajunge pe piele. 

In cursul sedintelor, flashurile de lumina intens pulsata se vor aplica seriat, din aproape in aproape, cu grija pentru a nu le suprapune. In cazul oricaror suprapuneri creste riscul aparitiei unor iritatii nedorite.

Este contraindicata utilizarea flashului la nivelul alunitelor. In cursul sedintelor, se va trata doar pielea din jurul alunitelor. Acestea pot fi protejate suplimentar prin aplicarea pe alunite a unei creme ecran solar cu indice mare fotoprotectie si/sau prin colorarea alunitei cu un creion dermatograf alb.

Atentie a nu aplica flashul de lumina intens pulsata pe zone de machiaj permanent sau semipermanent. Acesta poate absorbi fasciculul de lumina si pot rezulta iritatii neplacute. Recomandarile sunt ca spotul luminos sa nu fie utilizat in jurul ochilor. Tot in ideea sigurantei si protejarii ochilor, dispozitivele Homelight asigura ca impulsul de lumina nu va fi declansat decat daca aplicatorul este in contact total pe toata suprafata sa cu pielea.

De asemenea, se recomanda a se evita efectuarea tratamentului pe zone iritate sau cu diferite afectiuni. Daca exista orice afectiune sau eruptie la nivelul fetei, ideal este a se efectua un consult dermatologic, medicul fiind cel care va stabili daca terapia IPL se poate efectua in conditii de siguranta in aceste cazuri.

Dupa fiecare sedinta se recomanda a se utiliza o crema hidratanta care sa fie aplicata pe zonele tratate.

Avand in vedere ca fata este o zona fotoexpusa zilnic, este ideal ca in fiecare zi pe toata durata tratamentului sa se aplice crema ecran solar cu factor maxim de protectie atat pentru UVB, cat si pentru UVA, pentru a nu risca hiperpigmentari nedorite si trenante. Dupa efectuarea unui tratament IPL la fata se recomanda evitarea expunerii la soare (plaja, solar) timp de o luna de zile si folosirea instrumenteor inteligente de masurare a radiatiilor  UV, de tip Sun Meter, care indica momnetul in care s-a atins cantitatea maxima pe care pielea o poate suporta si contracara, dupa care poate interveni patarea acesteia. 

Efectul pe reducerea firelor de par nedorite se vede dupa prima sedinta de tratament, dar pentru reducerea semnificativa, cu peste 90% a firelor de par este nevoie in medie de 8 sedinte de epilare. Acest numar poate varia de la persoana la persoana, in functie de unele particularitati individuale, uneori fiind necesare mai multe sedinte, inclusiv sedinte de intretinere.

Epilarea la nivelul zonelor fetei este un proces care se efectueaza simplu, delicat, fara disconfort, pielea ramanand fina si catifelata la finalul fiecarei sedine.

Epilarea zonelor sensibile de la nivel inghinal

Regiunea inghinala este de asemenea o zona la nivelul careia tratamentele IPL pot fi mai delicate, fiind necesara utilizarea accesoriilor de inalta precizie.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Pe aceasta zona uneori pielea este usor mai hiperpigmentata, astfel ca ea va absorbi o cantitate mai mare de lumina. De asemena, ea mai are anumite particularitati, printre care numarul crescut de terminatii nervoase, ceea ce poate face ca tratamentul zonei sa fie usor mai dureros. Din aceste cauze, accesoriul de inainta precizie trebuie montat anterior de fiecare sedinta.

Firele de par trebuie rase cu lama cu 24-48 ore anterior fiecarei sedinte de epilare. Daca exista iritatii sau alte probleme ale pielii este indicat sa nu se efectueze terapia. Flashurile se vor aplica din aproape in aproape, fara a le suprapune. Flashurile nu vor fi aplicate peste alunite, ci va fi tratata pielea din jurul alunitelor. Pentru o protectie mai riguroasa a alunitelor, acestea se pot colora cu creion dermatograf alb sau se pot acoperi cu crema de fotoprotectie. Dupa fiecare sedinta, se poata aplica gheata pentru 10 minute la nivelul zonei tratate (dar nu in contact direct cu pielea) si se recomanda utilizarea unei creme emoliente pentru o cat mai buna hidratarea a zonei tratate.

Tatuajele

Zonele de piele pe care exista tatuaje sunt, de asemenea, considerate zone delicate. Recomandarile sunt ca flashurile sa nu fie aplicate peste tatuaje. Pigmentul cu care sunt facute aceste tatuaje va absorbi o cantitate mare de energie, iar aceasta va creste riscul de aparitie a unor efecte secundare locale, cum ar fi inflamatie, edem, chiar si vezicule sau cruste, care  se pot vindeca lasand urme inestetice (hipopigmentari, hiperpigmentari sau chiar cicatrice). Din aceasta ratiune va fi tratata doar pielea din jurul tatuajelor.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0