3 reguli nescrise de infrumusetare care par ciudate, dar sunt reale

De cand eram mici am tot auzit de la mame, bunici si mai ales prietene tot felul de reguli nescrise legate de infrumusetare care pareau cel putin ciudate. De unele am tinut cont, pe altele le-am incercat pe propria piele sa ne asiguram ca sunt reale. Ni s-a spus ca nu e bine sa folosim lama de ras pentru epilare, ca sa nu creasca ulterior firele de par mai dese si mai groase, sau ca putem repara varfurile despicate cu tratamente miraculoase, ambele false.

Iti dezvaluim trei astfel de lectii nescrise care sunt, de fapt, adevarate, desi par cel putin ciudate.

Nu te mai freca la ochi, ca faci riduri!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ei bine, nu e un mit. Daca obisnuiesti sa iti freci ochii cand apar semnele de oboseala, afla ca atat miscarea de inainte/inapoi, cat si apasarea asupra pielii delicate si subtiri din jurul ochiilor favorizeaza  aparitia precoce a ridurilor. Pentru a contracara efectul, iti recomandam in primul rand sa te opresti, iar in al doilea rand sa iti faci din cand in cand masti speciale pentru aceasta zona. Se gasesc in magazine de cosmetice, dar si in saloane specializate care vand si in retail.

Trebuie sa iti pilesti unghiile intr-o singura directie

Miscarile de dute-vino specifice pilirii ne vin natural cand o facem singure, dar unghiile se rup mult mai usor si devin casante datorita acestei miscari. Ideal e sa ai o pila de sticla, cu o actiune mai blanda si sa le pilesti dinspre exterior in interior, cu miscari usoare. Nu polizezi, ci indrepti si nivelezi, cu blandete.

Mascara expira la trei luni de la deschidere

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Faptul ca e un produs umed favorizeaza adunarea bacteriilor iar acestea pot duce chiar la infectii in zona ochiilor. Aerul care intra in tub cand scoti si bagi repetat peria inauntru contribuie si el la depasirea termenului de valabilitate al produsului. Daca reusesti sa te abtii de la aceasta miscare, ai putea sa dublezi aceasta perioada. Daca ti se pare ca e prea multa cheltuiala, incerca si produse mai accesibile existente pe piata. Poti dezinfecta peria unui brand de top, pe care il apreciezi deja si o poti folosi cu un produs care costa mai putin, dar e la fel de bun. Peria e cea care face de fapt ca genele tale sa capete volum, le alungeste si le curbeaza.

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0