Flotarea la scaun, ușor de realizat acasă

Așa cum ne-am obișnuit, azi voi explica un exercițiu foarte ușor de făcut acasă. Însă, dacă nu este executat corect, există șanse mari să ne accidentăm. Flotarea la scaun!

Flotarea este considerată unul din cele mai bune exerciții pe care le putem face.

De ce? Deoarece o flotare corectă la orizontală implică mai mult de 10 grupe de mușchi. Comparând cu biceps curl sau extensia la funie pentru triceps, flotarea este de departe mult mai eficientă. Exceptând beneficiile pe care le știm cu toții, multe persoane, în special femeile, întâlnesc mari dificultăți în execuția acesteia. Aș vrea să dau 2 din cele mai importante motive din cauza cărora execuția unei flotari devine un coșmar:

  1. Musculatura trunchiului este neantrenată.
  2. Există probleme la încheietura mâinilor.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Musculatura trunchiului trebuie să fie optimă pentru a executa o flotare. Exercițiile izometrice sunt cele mai indicate pentru a avea o musculatură a trunchiului potrivită în a vă ajuta la execuția unei flotări.

Exact ca și în imaginile de mai jos, poziționăm palmele depărtate ca și distanță de la un umăr la celălalt, corpul se păstreaza drept pe toată durata execuției. Coatele pot rămâne poziționate lângă trunchi sau nu. Regula ar trebui adaptată în funcție de grupa musculară care este vizată. Dacă dorești să lucreze tricepsul atunci ține coatele lipite de trunchi, dacă dorești să lucrezi mușchii pectorali, coatele ies la exterior (vezi postările anterioare despre flotare).

Screen Shot 2015-03-16 at 15.29.27

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Musculatura implicată: pectoralii, tricepsul, deltoizii dar și mușchii stabilizatori: romboizii, paravertebralii, peretele abdominal, fesierii și cvadricepsii.

Spor la mișcare!

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0