Cum faci patratele pe abdomen in 30 de zile

Iti dezvaluim exercitiile care te vor ajuta sa ai abdomenul perfect in doar o luna, dar si greselile pe care probabil le faceai pana acum si care te impiedicau sa ajungi la acest rezultat.

Sa incepem cu elementele care nu fac altceva decat sa intarzie evolutia spre un abdomen definit!

1. Faci doar abdomene. Majoritatea oamenilor considera ca este suficient sa faca doar crunch-uri pentru un abdomen cu patratele! Nu este adevarat! Abdomenele sunt exercitii foarte bune, dar rezultatele nu vin doar asa.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

2. Nu faci abdomene in fiecare zi.  Este foarte important sa muncesti abdomenul zilnic. Cand zic “sa muncesti”, aici ma refer la cel putin 15-25 minute la fiecare antrenament.

3. Exercitiile pentru abdomen nu cresc in intensitate. Muncim abdomenul zilnic, dar nu il punem in dificultate. Nu crestem numarul de repetari spre exemplu. Sau nu folosim greutati mai mari. 

4. Alimentatia este nepotrivita. Facem 1000 de abdomene pe zi, dar mergem acasa si mancam nepotrivit. Se spune ca “abdomenul se face in bucatarie”. Este adevarat, dar pe jumatate. Eu as spune ca “abdomenul se face SI in bucatarie”. Exercitiile si alimentatia merg mana in mana.

5. Nu faci cardio deloc. Este obligatoriu sa faci cardio pentru a vedea rezultate pe abdomen. Se recomanda exercitii cardio in timpul carora pulsul sta intre 125 si 145 batai pe minut.

6. Nu consumi destula apa. In zilele noastre, ceea ce gasim la supermarket nu ne ajuta prea mult pentru a avea un abdomen plat. Daca ai o dieta bogata in sodiu, dar nu consumi cel putin 10 pahare de apa pe zi, pot paria ca nu vei reusi sa ai abdomenul visat.

7. Dormi prea putin. In somn se reface musculatura. Un muschi obosit arata precum un om care nu a dormit 2 zile. Acum trage tu concluzia!

Iata si antrenamentul despre care va vorbeam la inceput!

1. Incepeti la marginea unui scaun sau a patului si exact ca in imagine, aduceti cate un genunchi oblic catre bratul opus. Stanga-dreapta inseamna o repetare. Executa 20 de repetari daca esti incepator, 40 pentru nivel mediu si 60 pentru avansati.

florin abdomene 1 florin abdomene 2

2. Trecem prin saritura de pe un picior pe celalalt. Stanga-dreapta inseamna o repetare. La fel ca la primul exercitiu, executa 20/40/60 de repetari in functie de nivelul de pregatire.

florin abdomene 3 florin abdomene 4 florin abdomene 5

3. Din pozitia de flotare, aducem picioarele langa pat/ scaun/ canapea si apoi le aruncam in pozitia initiala.

florin abdomene 6 florin abdomene 7 florin abdomene 8

Sfat: incearca sa tii abdomenul incordat pe toata durata executiei unui exercitiu. Va recomand 5 serii zilnic si fara a face greselile enumerate mai sus. Intensitatea tine voi, in functie de nivelul de pregatire.

Recomandari pentru un abdomen perfect:

  • Adoptarea unei diete consistente, cu un continut proteic mare, insa saraca in carbohidrati simpli. Asadar, se recomanda consumul de oua, carne si produse lactate, insa e indicat sa limitam cantitatile de zaharuri, fainoase, grasimi nesanatoase si sucuri.
  • Combinarea exercitiilor speciale pentru abdomen cu cele de tip cardio.
  • Hidratarea corespunzatoare atat in timpul antrenamentelor, cat si pe parcursul zilei.
  • Practicarea zilnica a sportului, indiferent de situatie.
TE-AR MAI PUTEA INTERESA


Poti incepe un program de definire abdominala si corporala si acasa, pe cont propriu, insa rezultate mai bune si mai rapide vei avea daca apelezi la ajutorul unui specialist. Un antrenor de fitness poate simplifica lucrurile, concepand un antrenament personalizat, care sa te ajute sa obtii rezultatele dorite cu un efort cat mai redus.

Un nutritionist poate fi, de asemenea, de mare ajutor. Acesta poate concepe un plan alimentar personalizat, care sa nu te infometeze, insa sa impiedice depozitarea grasimilor la nivel abdominal si nu numai.

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0