Protejarea copiilor de razele solare: ce reguli trebuie sa respectam?

Copiii petrec mult timp afara, indiferent de anotimp, prin urmare, parintii trebuie sa acorde o atentie deosebita protectiei solare, dupa cum recomanda un expert in cancer de piele.

Majoritatea factorilor de risc pentru melanom, forma de cancer de piele care face cele mai multe victime, se datoreaza expunerii la soare in timpul copilariei. „Obiceiurile sanatoase in materie de protectie solara apar sub trei forme: acoperirea corpului, acoperirea capului, acoperirea pielii” a spus dr. Vernon Sondak. Acesta este seful sectiei de cancer de piele in cadrul Centrului Oncologic Moffitt din Tampa, Florida.

"Acoperirea corpului se refera la purtarea de haine care ofera protectie, precum bluze cu maneca lunga sau pantaloni lungi, cu factor de protectie impotriva razelor UV (ultraviolete) corespunzator” a spus Sondak intr-un comunicat al centrului. Factorul de protectie UV este echivalent in materie de imbracaminte al factorului de protectie solara al produselor de protectie solara.

Acoperirea capului se refera la purtarea unei palarii, nu numai a unei sepci de baseball, care sa va protejeze fata, capul, urechile si gatul. Si nu uitati sa purtati ochelari de soare care sa va protejeze ochii, a adaugat acesta.

In sfarsit, dar nu in ultimul rand, acoperirea pielii se refera la aplicarea de produse de protectie solara, folosite din belsug pentru a va acoperi toata pielea ramasa expusa. „Aplicati din nou la interval de cateva ore si dupa ce inotati” a recomandat Sondak.

Produsele de protectie solara se afla pe pozitia a treia in aceasta lista dintr-un motiv, a spus acesta. Cea mai buna protectie este evitarea expunerii la soare in timpul orelor in care razele UV sunt foarte puternice (intre 10:00 si 15:00). si sa va protejati pielea cu o palarie mare, ochelari si imbracaminte de protectie atunci cand iesiti afara. „Produsele de protectie solara ar trebui sa fie a treia linie de aparare, nu prima” a subliniat Sondak.

 

Citeste si Expunerea bebelușilor la soare

 
Scolile ar trebui sa se asigure ca elevii sunt protejati corespunzator impotriva razelor solare in timpul pauzelor, orelor de sport si altor activitati in aer liber, a adaugat specialistul in cancer de piele. 

Prevenirea arsurilor solare la copii

E important de mentionat ca protectia solara e necesara chiar si in zilele innorate, radiatiile UV avand capacitatea sa penetreze norii si sa ajunga la nivelul pielii copilului.

In cazul in care observi ca pielea celui mic a capatat o nuanta roz, e obligatoriu ca cel mic sa stea la umbra si sa nu mai fie expus radiatiilor ultraviolete pentru tot restul zilei, uneori chiar si a doua zi.

 

 

Sursa articol: New York Times

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0