Strategii pentru a-ti convinge copilul sa accepte lotiunea de plaja

Protectia solara este extrem de importanta, iar tu stii asta, cum faci insa sa iti convingi copilul sa accepte sa il ungi cu crema din cap pana in picioare, cand tot ce isi doreste el este sa se joace in nisip sau sa intre mai repede in apa?

Exista o serie de strategii care, potrivit specialistilor, te vor ajuta sa iti convingi copilul sa fie de acord cu aplicarea lotiunii de plaja.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Formeaza un ritual din aplicarea lotiunii de plaja – daca aplici lotiunea de plaja pe pielea celui mic de cand este inca bebelus si nu poate opune rezistenta, pe masura ce va inainta in varsta, copilului i se va intipari in mintea ideea potrivit careia aplicarea lotiunii este un obicei cat se poate de normal. Asadar, sansele ca acesta sa se impotriveasca aplicarii protectiei pentru plaja sunt minime. Totodata, obisnuieste-te ca de fiecare data inainte de a iesi din casa in sezonul cald, sa aplici lotiune cu factor de protectie SPF pe pielea celui mic. Procedand asa copilul va percepe acest lucru ca facand parte din rutina zilnica.

Ofera-i un exemplu – nu te astepta ca cel mic sa fie de acord cu aplicarea lotiunii de plaja daca nu va vede si pe voi, parintii, facand acelasi lucru. Puterea exemplului functioneaza mai ales la copiii foarte mici carora nu le poti explica de ce e important sa isi protejeze pielea de radiatiile solare.

Nu astepta pana in ultimul moment – daca mergeti la plaja, nu te astepta ca odata ajunsi pe malul marii sau la marginea piscinei, copilul sa mai aiba rabdare pentru aplicarea lotiunii de plaja. Daca aplici insa lotiunea de plaja de acasa, o poti reaplica dupa ce copilul intra in apa asa ca entuzismul sau va fi redus, deci va avea rabdare sa ii ungi pielea cu crema.

 

 

Transforma totul intr-o joaca – deseneaza cu ajutorul lotiunii de plaja tot felul de figurine amuzante pe corpul tau si al copilului, astfel incat sa devina un joc aplicarea lotiunii. Daca ai o fetita, cumpara o lotiune de plaja cu sclipici si mai mult ca sigur ca fi atat de incantata incat se va da singura cu lotiunea cu factor de protectie UV. In cazul in care copilul e ceva mai mare, poti face un concurs care sa se numeasca “Cine isi aplica mai repede lotiunea de plaja”. Dati startul apoi cine reuseste primul sa acopere tot corpul cu lotiune de plaja primeste o recompensa. Asigura-te ca nu esti foarte rapid si ca cel mic castiga, pentru a-l stimula.

Alege o lotiune de plaja potrivita – lotiunile sub forma de spray sunt recomandate pentru copii intrucat sunt mai usor de aplicat si cei mici le agreeaza mai mult, in comparatie cu lotiunile de plaja cremoase si foarte dense. Bineinteles, lotiunea de plaja e musai sa fie cu factor de protectia de cel putin 30 si trebuie sa aiba atat factor de protectie UVA, cat si UVB.

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0