Multi parinti NU ii echipeaza corespunzator pe copii atunci cand merg pe bicicleta

Foarte multi copii ajung anual la urgenta din cauza accidentarilor provocate de mersul pe bicicleta sau alte activitati sportive pe roti. Si totusi cercetatorii sustin ca multi parinti nu le impun copiilor sa poarte casca sau alte echipamente de protectie.

Potrivit raportului, din cei 1600 de parinti chestionati, in jur de 40% au precizat ca copiii lor nu poarta intotdeauna casca atunci cand merg pe bicicleta, fac skateboarding, merg pe role sau pe scuter. Cercetarile au aratat ca echipamentele de protectie si castile sunt cea mai buna modalitate de prevenire a accidentarilor in timpul mersului pe bicicleta. Dar aceste rezultate sugereaza ca sunt necesare mai multe eforturi pentru a-i convinge pe copii sa poarte echipamentele de protectie, au mai precizat cercetatorii.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

„Stim deja ca cei mici tind sa ii copieze pe parinti, asa ca daca ii vad pe parinti ca poarta casti, e foarte posibil sa faca la fel” a precizat Torine Creppy, presedinte interimar al Safe Kids Worldwide. „Daca va asigurati ca respectiva casca este confortabila si pusa corespunzator, copiii pot sa mearga in siguranta pe bicicleta” a adaugat Creppy intr-un comunicat de presa al Safe Kids.

 

 

Potrivit raportului, peste 426.000 de copii, adica peste 1000 de copii pe zi, au ajuns la sectia de urgenta in 2015, din cauza accidentarilor aparute ca urmare a mersului pe bicicleta, skateboard-ului, mersului pe role sau pe scuter. Numarul de accidentari legate de mersul pe bicicleta sau skateboard a scazut cu 28%, respectiv 8%, intre 2005 si 2015. Dar cele legate de mersul pe role si pe scuter au crescut cu 4%, respectiv 40%, potrivit rezultatelor studiului.

Desi accidentarile la cap sunt ingrijoratoare, in 2015 majoritatea vizitelor la sectia de urgenta s-au datorat fracturilor, taieturilor si vanatailor. Ceea ce arata ca si cei care alearga trebuie sa-si protejeze coatele, genunchii si incheieturile daca se intampla sa cada, au recomandat cercetatorii. Cu toate acestea, un numar restrans de parinti au precizat ca pun accentul pe genunchiere si cotiere atunci cand copiii lor merg pe scuter sau role. Mult mai putini au precizat ca acestia poarta intotdeauna protectie pentru incheieturi.

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Mike Boyd este vice presedinte al departamentului de marketing al Nationwide. „Desi este incurajator ca numarul de accidentari aparute in urma mersului pe bicicleta a scazut, numarul copiilor care se accidenteaza continua sa ramana ridicat, mai ales, avand in vedere ca cele mai multe accidentari pot fi evitate prin purtarea castilor sau altor echipamente de protectie”. Boyd a adaugat ca „speram ca aceste informatii le vor reaminti atat copiilor, cat si parintilor de importanta purtarii castilor de fiecare data cand merg pe bicicleta, role sau scuter”. 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0