Cum iti ajuti copilul in perioada examenelor si testelor

Am avut-o alaturi pe doamna Dr. Carmen Bușneag, Conferentiar Universitar - Medicina de Familie, cu care am discutat despre ce putem face pentru a veni in sprijinul copiilor atunci cand au de sustinut examene si teste scolare.

In astfel de perioade solicitante fizic si intelectual, trebuie sa acordam o atentie sporita tuturor aspectelor din viata copiilor nostri. Este important ca ei sa manance sanatos si regulat, acoperind toate grupele de nutrienti, inclusiv carbohidrati de calitate si grasimi sanatoase. Somnul este la fel de important, la fel ca toate eforturile pe care le depunem pentru reducerea stresului. Trebuie sa evitam suprasolicitarea copiilor din dorinta de excela, fiindca nu vom reusi decat sa ii obosim si frustram, transmitandu-le stresul si indoielile noastre.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Sunt de ajutor si pauzele cu iesiri la aer curat, plimbari mici sau sesiuni de sport, care ajuta la oxigenarea creierului, reducerea stresului si imbunatatirea starii de spirit. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Nu in ultimul rand, suplimentele cu substante active benefice pentru creier, concentrare, gandire, atentie si memorie ar trebui administrate cu cel putin 3-4 luni inainte de astfel de perioade incarcate de teste si examene, fiindca informatia se sedimenteaza treptat. Acizii grasi Omega 3, vitamine, minerale, antioxidanti si substante active precum fosfatidilserina ajuta copiii sa se concentreze mai bine, sa se odihneasca eficient si sa invete cu spor.

QuattrO3+PS este un complex de nutrienti esentiali pentru dezvoltarea sistemului nervos, cardiovascular, osos, muscular, imunitar si susținerea aparatului vizual al copiilor. Formula acestuia se bazeaza pe nutrienti ce provin din surse alimentare. Cu mai multe sfaturi despre cresterea si educarea copiilor te astept si pe DOC.ro, in comunitatea Sanatatea Copilului.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0