Activitati pentru copii in vacanta - cum ii tinem ocupati ca sa isi consume energia

Vacanta de vara reprezinta adesea motiv de ingrijorare pentru parinti, care nu stiu cum sa ii determine pe cei mici sa isi consume toata energia pe care o au.

Copilul are nevoie de activitati noi, care sa ii starneasca curiozitatea si interesul, dar si solicitante din punct de vedere fizic si intelectual, pentru a il ajuta sa isi consume energia. Asadar, am pregatit pentru tine o serie de jocuri si activitati inedite, mai mult decat potrivite pentru vacanta de vara a celui mic.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Construiti o fortareata

Pune-i la dispozitie celui mic cutii din carton, scotch si alte elemente care consideri ca ii vor fi de ajutor si incurajeaza-l sa isi contruiasca o fortareata. Il poti ajuta si tu sa realizeze “constructia”. Daca stai la curte, spatiul este suficient de mare pentru ca cel mic si prietenii lui sa se joace in jurul fortaretei, insa si locuiti la bloc exista solutii. Poti face fortareata in gradina din fata blocului ori chiar in sufragerie.

Copilul va fi mai mult decat incantat de noua sa activitate, iar pret de cateva zile atentia sa va fi complet captata de fortareata.

 

 

Impletiti bratari “ale prieteniei”

Daca ai o fetita, atunci trebuie sa o inveti sa impleteasca celebrele bratari ale prieteniei, facute prin impletirea si innodarea unor ate colorate. Cumpara ustensilele necesare de la o mercerie, urmareste un tutorial pe Youtube si pune-te pe treaba. Copilul tau va fi mai mult decat incantat de noua activitate, iar rezultatele muncii sale ii vor oferi satisfactie.

Plimbati-va cu barca

Intr-un parc din apropiere sau pe lacul din apropierea orasului in care locuiti, trebuie sa existe posibilitatea de a inchiria o barca. Fa acest lucru si plimba-te cu cei mici cu barca. Da-le voie sa vasleasca pentru a se bucura din plin de experienta traita.

Faceti un foc de tabara

In curtea casei voastre, pe malul unui lac de la marginea orasului sau intr-un camping, faceti un foc de tabara. Lasa copiii sa te ajute la aprinderea si intertinerea focului. Puteti sa va jucati in jurul acestuia, sa cantati, sa spuneti povesti de groaza sau sa pregatiti celebrele marshmallows.

Spalati masina impreuna

Daca locuiti la curte, profita de spatiul pe care il aveti la dispozitie si spalati impreuna masina. Bineinteles, rezultatul nu va fi comparabil cu cel obtinut la spalatoria auto, insa distractia de care veti avea parte va face sa merite efortul. Spuma facuta de detergenti si furtunul cu apa sunt elementele cheie ale acestei activitati asa ca bucurati-va din plin, fara sa va faceti griji cu privire la hainele murdare.

Bataie cu apa

O bataie cu apa este si pe placul adultilor, nu numai pe gustul copiilor, mai ales daca este vorba despre o zi caniculara. Pentru a face lucrurile mai interesante, umpleti baloane cu apa si folositi-le pe post de “arme” pentru atacarea inamicului. Pistoalele cu apa sunt indispensabile, insa si sticlele umplute cu apa, al caror capac il vei gauri inainte, pot fi folosite daca nu ai un pistol cu apa.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0