Soluții eficiente pentru îngrijirea mâinilor

Vorbim deseori despre îngrijirea pielii, dar cât de des acordăm mâinilor atenția pe care o merită? Spălarea și curățarea lor frecventă, cât și stresul și variațiile de temperatură le usucă foarte mult. De altfel, și anumite medicamente sau afecțiuni medicale pot fi responsabile de subțierea și uscarea pielii mâinilor. Și să nu uităm una dintre cele mai evidente cauze ale îmbătrânirii mâinilor: trecerea timpului. Pentru că mâinile trădează adevărata vârstă pe care o ai, există câteva modalități prin care poți întârzia îmbătrânirea acestora, oferindu-le un aspect mai tineresc.

Exfoliază-le cel puțin o dată pe săptămână

La fel ca tenul, și pielea mâinilor are nevoie de o exfoliere săptămânală. Exfolierea ajută la eliminarea celulelor moarte și astfel produsele hidratante, precum seruri, uleiuri și, desigur, crema de mâini, se absorb mult mai bine în piele. La tine acasă, poți prepara un exfoliant blând, combinând o lingură de ulei de măsline cu una de zahăr. Masează mâinile cu pasta obținută și îndepărteaz-o după cinci minute, spălându-te cu apă călduță.

Hidratează-le regulat

Așa cum îți spuneam, mâinile trebuie îngrijite cu o cremă îmbogățită cu uleiuri naturale, precum ulei de nucă de cocos și ulei de măsline, și ceramide,  molecule care ajută la formarea unui strat protector la nivelul pielii și la reținerea umidității. Aplică această cremă de fiecare dată după ce te speli cu apă și săpun ori după ce te dezinfectezi cu un gel de curățare cu 70% alcool. 

Spre deosebire de loțiunile de corp, cremele de mâini au o textură onctuoasă, de aceea trebuie aplicate prin mișcări circulare, dinspre interior spre exterior. În felul acesta, ingredientele din compoziția acestora vor pătrunde mai ușor în piele. 

Mâini aspre?

Dacă ai pielea foarte uscată, ușor iritată, poți folosi, de două ori pe zi, un gel pentru accelerarea reparării epidermice. Un astfel de produs reduce pruritul și senzația de piele care ține, datorită ingredientelor reparatoare din compoziția sa.  

Folosește în fiecare zi o cremă cu SPF

Expunerea prelungită la soare poate provoca arsuri solare, dar și îmbătrânirea prematură a pielii, în special a mâinilor, zonă pe care, trebuie să recunoști, o neglijezi deseori din punct de vedere al hidratării superficiale regulate. Razele ultraviolete au puterea de a pătrunde în straturile pielii, de aceea protejează-ți mâinile aplicând o cremă cu spectru larg. Reaplică produsul după ce te speli pe mâini sau după ce le dezinfectezi cu un produs care are în compoziție 70% alcool, cum este Guard X.

Ai grijă ce mănânci

Poate că-ți este familiară zicala „Ești ceea ce mănânci.” Pe bună dreptate, pentru că sănătatea organismului se reflectă și în aspectul pielii tale. Prin urmare, consumă alimente benefice pentru piele, precum avocado și nuci. De exemplu, antioxidanții care se găsesc în avocado mențin pielea hidratată, catifelată, fermă și elastică. Pentru o piele elastică, ai nevoie de cât mai multe vitamine și minerale, precum vitaminele din grupul B sau zincul, care nu doar au beneficii asupra pielii, ci fortifică unghiile. Pentru că deficitul de vitamine are repercusiuni asupra sănătății, poți să apelezi la suplimentele alimentare, precum O’HISA, care se găsește pe www.health-shop.com. Acest produs face parte din gama skin nutraceuticals și conține 100% ingrediente naturale perfect biocompatibile, ce combat efectul radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură.

 

Sursă foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0