#sfatulDOC Episodul 3: Imuno-oncologia

Într-un nou episod din #sfatulDOC, Dr. Oana Cuzino, specialist în Geriatrie și Dr. Cătălin Costovici, Medic Primar Oncologie Medicală, ne-au oferit o perspectivă mai optimistă asupra unei boli considerată aproape incurabilă: cancerul. 

Cazurile de cancer apar din ce în ce mai des și la vârste tot mai fragede. Dr. Cătălin Costovici a apreciat că boala oncologică (denumire generică pentru cancer) este a doua cauză de mortalitate după bolile cardiovasculare, iar în următorii 10 ani, este de așteptat că le va depăși pe acestea, datorită ritmului accelerat cu care cazurile de cancer evoluează în rândul oamenilor. 

Pornind de la premisa că vindecarea cancerului este o chestiune discutabilă, #ExpertiiDOC ne vorbesc despre imunoterapie, o procedură cunoscută de cel puțin 40 de ani, dar care a fost redescoperită și accentuată în prezent. Imunoterapia este o posibilitate oferită organismului de a lupta cu celulele canceroase prin faptul că se pune în valoare imunitatea anti-cancer a corpului, prin intermediul unor molecule noi prezente în arsenalul terapeutic. Această nouă procedură a înregistrat rezultate spectaculoase în unele situații și a ridicat foarte mult speranța medicilor specialiști în tratarea anumitor forme de cancer. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Cu toate acestea, nu toți pacienții bolnavi de cancer sunt eligibili pentru această formă de tratament. Imunoterapia se poate aplica în cazuri de melanom malign metastatic, cancer pulmonar avansat sau cancer de vezică urinară. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

De asemenea, Dr. Oana Cuzino și Dr. Cătălin Costovici au discutat și despre efectele secundare ale acestei forme de tratament mai puțin intruzive decât binecunoscuta chimioterapie. Principalul efect secundar al imunoterapiei se referă la reacțiile autoimune ale organismului. Totuși, efectele secundare ale imunoterapiei sunt mult mai bine tolerate decât cele ale chimioterapiei. 

Descoperă mai multe despre imunoterapie și efectele sale surprinzătoare asupra cancerului, care-l poate transforma dintr-o boală invincibilă în una vindecabilă, urmărind video-ul de mai jos! 

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=kfzxc0dvijs&t=96s[/YOUTUBE]

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0