#SfatulDOC Episodul 2: Reumatismul si durerile articulare, cum le facem fata

În episodul 2 din #sfatulDOC, Dr. Oana Cuzino, specialist în Geriatrie și dr. Sorina Mustațea, specialist în Reumatologie, au discutat despre cum să facem față reumatismului și durerilor articulare care se înrăutățesc în sezonul rece. 

lIncidența bolilor articulare este maximă la vârsta de 55 de ani, iar după acest prag, femeile sunt mai afectate de artroză și bărbații de coxartroză. În jurul vârstei de 65 de ani, 1 din 3 persoane suferă de artroză. Dar asta nu înseamnă că persoanele tinere sunt salvate de acest risc. Tinerii pot fi supuși durerilor articulare și reumatismului dacă pun prea multă presiune pe articulații, așa cum fac, de pildă, sportivii. 

Din acest video, vei putea afla care este diferența dintre procesele artrozei și cele specifice artritei, ce tratamente sunt recomandate pentru durerile articulare, atât medicamentoase cât și non-medicamentoase, dar și ce recomandări au oferit specialiștii pentru gestionarea disconfortului cauzat de dureri. 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Dr. Sorina Mustațea a recomandat tuturor persoanelor care suferă de pe urma reumatismului și a durerilor articulare câteva remedii naturale aflate la îndemâna tuturor: menținerea sub control a greutății prin practicarea unor exerciții în mod regulat, precum și o dietă bogată în fructe și legume, respectiv vitamina C. Discuția a atins puncte precum recomandări de fizioterapie și kinetoterapie pentru gonartroză și coxartroză în special, dar și sfaturi despre cum ar trebui să avem mai multă grijă de noi în sezonul rece, pentru a evita accidente precum alunecările pe gheață și entorsele.  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Te invităm pe site-ul oficial: www.doc.ro pentru a descoperi mai multe informații despre reumatism și durerile articulare, dar și să îți evaluezi riscul pentru aceste afecțiuni parcurgând chestionarul de aici, la finalul căruia poți primi un consult gratuit din partea medicului specialist. 

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=1ZLnfg57UcM[/YOUTUBE]

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0