DOC Channel: Sănătatea ochilor - cum ne protejăm vederea

Trăim într-o eră guvernată de tehnologie, ceea ce înseamnă că ne petrecem majoritatea timpului în fața unui ecran: fie cel al laptopului de la birou, fie cel al telefonului mobil. Chiar dacă muncim sau ne relaxăm, sunt șanse mari să stăm cu ochii lipiți de un monitor sau un display, fără să ne dăm seama că ochii sunt cei care suferă cel mai mult de pe urma acestor acțiuni. Uneori este vârsta de vină, căci pe măsură ce îmbătrânim, calitatea vederii noastre se diminuează.

Oricare ar fi motivul, sănătatea ochilor nu trebuie nicicând ignorată. De aceea, în episodul 5 din #sfatulDOC, Dr. Oana Cuzino, Expert în Geriatrie, și Dr. Roxana Cozubaș, Medic Specialist Oftalmolog, ne vorbesc despre cele mai comune afecțiuni la nivelul ochilor și cât de des ar trebui să mergem la controale medicale, pentru a verifica starea vederii noastre.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Totuși, de vină pentru deteriorarea vederii noastre pot fi și alte probleme de sănătate, cum ar fi colesterolul mărit, dislipidemia sau diabetul. Astfel, ajungem să vorbim despre afecțiuni precum arcul cornean, influențat de nivelul mare de colesterol din organism, sau renopatia diabetică, în cazul cantității mari de zahăr din sânge. Completează chestionarele de risc pentru colesterol: http://bit.ly/2F5gmQP, dislipidemie: http://bit.ly/2DxlLEa și diabet: http://bit.ly/2DvSKVd, pentru a vedea dacă există o șansă ca vederea ta să fie afectată de aceste afecțiuni.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Urmărește discuția live dintre Dr. Oana Cuzino și Dr. Roxana Cozubaș pentru mai multe sfaturi și recomandări cu privire la îngrijirea stării de sănătate a ochilor noștri!

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=srptb0HI-d4[/YOUTUBE]

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0