Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel se alătură Experților DOC, într-un proiect special marca DOC!

Pandemia COVID-19 a avut un impact devastator asupra sănătății și a vieții, în general, chiar și în afara virusului SARS-CoV-2. Ultimul an a reprezentat o provocare pentru toată lumea, din cauza schimbărilor impuse în rutina zilnică, dar și a stresului resimțit.

Apariția vaccinurilor și a schemelor de tratament pentru cei diagnosticați cu COVID-19 ne-a redat speranța revenirii în curând la viața de dinainte de pandemie.

Un fapt îngrijorător este că, la 6 luni de la infecția COVID-19, 76% dintre pacienți prezintă cel puțin un simptom, conform unui studiu publicat în The Lancet, care a urmărit manifestările infecției SARS-CoV-2 pe termen lung. Cele mai comune simptome au fost oboseala și slăbiciunea musculară, iar unii pacienți au avut dificultăți cu somnul. Studiul a evidențiat importanța urmăririi continue a pacienților COVID-19 după externarea din spital, în special în cazul formelor severe de boală.

Chiar dacă avem deja la dispoziție vaccinuri anti-COVID-19 și din ce în ce mai multe persoane s-au vaccinat împotriva bolii, există încă multe necunoscute legate de noul Coronavirus, despre efectele pe termen lung ale acestui virus, dar și despre vaccinarea anti-COVID-19:

 

În cadrul interviurilor #EXPERTINSIGHTS, alături de dr. Oana Cuzino, Expert DOC și de Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel, Academic Expert DOC, vom aborda subiecte precum efectele pe termen lung sau sindromul post-COVID-19, titrul de anticorpi și importanța tratamentului cu anticorpi monoclonali, fenomenul de ,,brain fog” sau problemele de somn.

Nu uitați să accesați contul DOC sau să vă creați un cont pe DOC.ro pentru a ne adresa întrebările voastre și să vă abonați la Newsletterul DOC, pentru a fi primii care află când demarează noul nostru proiect!

 

#EXPERTINSIGHTS

Pentru orice întrebări sau curiozități legate de COVID-19 și efectele pe termen lung ale bolii, ne puteți scrie în secțiunea EXPERȚII DOC. Întrebările voastre își vor găsi răspuns în cadrul sesiunilor video ale proiectului #EXPERTINSIGHTS. Vă așteptăm întrebările!

- Dr. Oana Cuzino este Medic Primar Gerontologie Geriatrie (2005) și Doctor în Științe Medicale (2005). A activat ca cercetător științific în cadrul Laboratorului de Gerontologie Socială, INGG Ana Aslan, iar în present își continuă activitatea medicală și de cercetare, fiind pasionată de medicina antiaging și prevenirea îmbătrânirii fiziologice și patologice. 

- Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, Președintele Senatului Universității „Carol Davila” din București, este medic primar Boli infecţioase și Doctor în Științe Medicale (1999). Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel își continuă activitatea medicală și de cercetare, fiind, până în prezent, investigator principal în peste 47 de studii clinice multicentrice internaționale.

 

EXPERȚII DOC

Nu uitați să vă abonați la newsletterul DOC și să vă creați un cont pentru a putea adresa întrebările voastre experților DOC în secțiunea “Comentarii” de la finalul fiecărui articol. Întrebările voastre vor primi răspuns în cadrul sesiunilor video susținute de Dr. Oana Cuzino și Prof. Univ. Dr. Adrian Streinu-Cercel. 

 Urmărește-ne și pe canalele noastre de Social Media:       

- DOC - Facebook
Expertii DOC - Facebook
DOC - Instagram
Expertii DOC - Instagram
DOC - YouTube
DOC - LinkedIn
DOC - Pinterest
DOC - Twitter

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0