De ce este indicat să-i faci copilului o asigurare de sănătate?

Pentru părinți, prioritatea numărul unu este sănătatea și starea de bine a copiilor și accesul rapid la servicii medicale de calitate când apare o problemă medicală. Atunci când micuții tăi se bucură de o sănătate de fier, ei se pot dezvolta armonios în plan fizic, mental și emoțional pentru a deveni adulții de succes de mâine.

De multe ori, mai ales la vârste fragede, când apar situații impredictibile și micuții noștri  sunt mai expuși riscurilor de accidentare, încheierea unei asigurări de sănătate te poate salva de la multe evenimente nedorite, astfel încât tu să te poți concentra pe cele mai importante aspecte ale dezvoltării lor. 

Descoperă și tu, în cele ce urmează, de ce este indicată o poliță de sănătate pentru copilul tău!

Asigurarea de sănătate - o plasă de siguranță 

Poate că nu știai, asigurarea poate fi încheiată și pentru copii, începând de la vârsta de numai 3 luni, ceea ce reprezintă un beneficiu important pentru tine și copilul tău.

Știm cu toții că vizitele la medicul pediatru, accidentările din joacă sau chiar spitalizarea fac parte din viața unei familii cu copii, iar toate aceste evenimente, fie ele planificate sau neașteptate, pot pune presiune pe bugetul familiei. 

O asigurare de sănătate care îi acoperă și pe cei mici îți permite accesul facil la asistență medicală ori de câte ori este nevoie, într-o rețea extinsă de clinici și spitale. 

Acces la îngrijire profesională permanentă

Prin intermediul unei asigurări de sănătate, știi că te poți baza oricând pe un ajutor concret pentru problemele copilului tău: îngrijire profesională, tratament fără griji, sfaturi și profesionalism medical.

Astfel, poți primi ingrijire pentru copilul tău într-o rețea extinsă de peste 275 de centre medicale private (peste 40 de spitale private de chirurgie avansată, centre de referință și clinici cu spitalizare de zi, atât în România, cât și în Ungaria și peste 235 centre medicale private pentru preventie).  

Sănătate la un preț accesibil

Asigurarea de sănătate costă, în medie, numai 5 lei pe zi și oferă 100.000 de lei pe an pentru tratamentele necesare în cazul evenimentelor asigurate. Suma crește cu 20.000 de lei după fiecare an în care nu a fost nevoie de asigurare, până la maximum 200.000 de lei.

Prin intermediul asigurării de sănătate, copilul tău are acces la de trei categorii principale de beneficii: prevenție, spitalizare și chirurgie și acoperire suplimentară în caz de cancer, arsuri grave și transplant. 

Poți alege să faci un contract de asigurare dedicat copilului tău. Dacă alegi să atașezi în contractul micuțului tău beneficiul de Prevenție, ai acces la servicii medicale de prevenție în clinicile partenere ale asiguratorului. Asta înseamnă că în funcție de nivelul de prevenție ales, copilul tău beneficiază în fiecare an de un set de analize medicale și de un număr de consultații incluse în asigurare. 

În caz de spitalizare și chirurgie, asiguratorul decontează direct costurile spitalizărilor cu sau fără intervenție chirurgicală către spitalele din rețeaua medicală de parteneri. 

Copiii asigurați mai mici de 15 ani pot sta în spital cu un părinte sau însoțitor

Este extrem de important pentru cei mici ca măcar unul din părinți să fie permanent lângă ei atunci când sunt în spital. Asta înseamnă că dacă cel mic este tratat într-un spital din rețeaua de parteneri, nu trebuie să scoți niciun ban din portofel ca să stai cu el, asigurarea acoperă cazarea părintelui in spital, alături de copil.

Dacă alegi să te spitalizezi într-un spital privat din afara rețelei alături de micuțul tău, primești o parte din contravaloarea cheltuielilor tale, în limitele prevăzute în condițiile contractuale.

Iar pentru zilele petrecute în spitale publice, vei primi o sumă fixă de bani pentru fiecare zi petrecută în spital.

Tratament corespunzător pentru cancer, arsuri grave și transplant

În cazul unui diagnostic sever, asigurarea de sănătate este aliatul tău de nădejde pentru copilul tău, pentru ca tu să te poți concentra pe tratarea problemelor lui de sănătate fără să ai grija banilor.

Cu o asigurare suplimentară adăugată asigurării de sănătate, poți beneficia de până la 500.000 de lei pentru tratament în cazul unor situații severe precum cancer, arsuri grave sau transplant de organe, în funcție de problema de sănătate și de nivelul de acoperire ales, în plus față de 100.000 de lei pe an suma asigurată din asigurarea de sănătate de bază. Această protecție suplimentară se poate adăuga de la început sau oricând pe parcursul contractului

Banii sunt plătiți clienților într-un timp foarte scurt, de până la 48 de ore de la trimiterea documentelor care atestă diagnosticul către asigurator, fără solicitarea altor documente medicale sau detalii despre modul în care sunt folositi banii. 

Suma primită ajută la acoperirea cheltuielilor cu procedurile de tratament, medicamentele și consultațiile medicale necesare ameliorării sau vindecării afecțiunii. Tu alegi ce nivel de protecție se potrivește cel mai bine nevoilor copilului tău.

Produsul se diferențiază prin protecția oferită persoanelor asigurate cu vârsta între 3 luni și 64 de ani și acoperă majoritatea tipurilor de cancer malign, arsuri de gradul 3 pe o suprafață de peste 20% din corp și transplanturi de inimă, ficat, rinichi, pancreas, plămâni, măduvă osoasă sau celule stem. 

Costul asigurării suplimentare depinde de vârstă și de nivelul de acoperire - Standard, Mediu și Avansat. Spre exemplu, o persoană de 35 de ani va plăti lunar un cost fix de 135 de lei pentru cel mai înalt nivel de acoperire, în timp ce pentru copiii de la 3 luni până la majorat și persoanele cu vârsta între 18 și 24 de ani, costul lunar este 75 de lei pentru nivelul Avansat de acoperire. Aceste sume se adaugă costului pentru protecția de bază prin asigurarea de sănătate, în funcție de beneficiile alese.


 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0