De ce este important să ai o asigurare de sănătate?

Grija pentru sănătate este astăzi mai mare ca oricând, mai ales că ultimul an și jumătate ne-a dovedit din plin că pot apărea situații neprevăzute care ne pot afecta serios starea de sănătate. Nu de puține ori, ajungem să ne spunem „mie nu mi se poate întâmpla!”, doar că nu suntem niciodată cu adevărat pregătiți atunci când apar probleme de sănătate.  

Când ne confruntăm cu o afecțiune, fie că este vorba de o boală trecătoare sau de una cu implicații grave, acest lucru ne limitează puterea de a ne trăi viața în normalitate. Uneori, nu ne mai putem juca cu proprii copii, nu îi mai putem vizita pe cei dragi sau nu mai putem munci într-un ritm normal. 

Cât despre partea financiară, în cazul unui diagnostic grav, cel mai mult contează să ne recâștigăm sănătatea, ceea ce uneori poate implica intervenții și proceduri costisitoare.

Trebuie spus că, la nivel mondial, afecțiunile cardiovasculare, cancerul și accidentul vascular cerebral sunt principalele cauze de mortalitate în întreaga lume. În România, de exemplu, cancerul reprezintă principala cauză de mortalitate pentru persoanele cu vârsta sub 65 de ani. Cât despre accidentul vascular cerebral, în țara noastră patru persoane mor în fiecare oră din cauza acestei complicații, iar dintre cei 61.500 de pacienți pe an care au un accident vascular cerebral, aproximativ 30% rămân imobilizați la pat, potrivit unui raport al Comisiei Europene din 2019. 

Cea mai mare provocare în privința acestor afecțiuni rămâne efortul financiar considerabil al pacientului, atât în procesele de diagnosticare, cât și în timpul tratamentului și al recuperării. În timp ce anumite boli cum ar fi cele cardiovasculare pot fi diagnosticate timpuriu și menținute sub control cu ajutorul unei medicații adecvate, alte afecțiuni, cum este accidentul vascular cerebral, pot lua prin surprindere atât pacientul, cât și pe cei dragi. 

În anumite cazuri, alături de costurile ridicate ale testelor, analizelor, intervențiilor chirurgicale, tratamentelor pe termen lung și procedurilor de recuperare, un alt aspect important este imposibilitatea pacienților de a duce viața de dinainte de evenimentul medical neprevăzut și de a munci în continuare. Pentru multe familii, un astfel de diagnostic înseamnă nu doar grija privind sănătatea, ci și cea legată de situația financiară a familiei, în condițiile dispariției sau reducerii uneia dintre sursele de venit.

Astfel, atunci când apar boli grave, cel mai important este să ne tratăm, iar ultimul lucru la care vrem să ne gândim este cât costă tratamentul. În acest caz, dar nu numai, este important să avem o asigurare de sănătate pentru situații medicale neprevăzute.

Am pus în continuare câteva motive pentru care este bine să ai o asigurare de sănătate:

Spitalizare și chirurgie

Asigurarea de sănătate este o soluție mai relevantă ca oricând, pe care te poți baza în situații medicale neașteptate. Componenta de bază te poate acoperi în cazul problemelor medicale care cer spitalizare și chirurgie. Tu hotărăști nivelul si tipul de acoperire, poate fi din accident sau din accident și îmbolnăvire. Astfel, vei scăpa de grija costurilor pentru spitalizare și intervenții chirurgicale. 

Cu o astfel de asigurare, ai acces la peste 275 de centre medicale private, din România și din străinătate. Te poți trata inclusiv în spitale din afara rețelei, private sau de stat, caz în care primești o sumă de bani pe care o poți folosi în funcţie de propriile priorităţi. Ai libertatea să alegi unde vrei să te tratezi.

Tratament cancer, arsuri și transplant

În urma unui diagnostic sever, asigurarea de sănătate este aliatul tău de nădejde, pentru ca tu să te poți concentra pe tratarea problemelor de sănătate fără să ai grija banilor.

Astfel, pe lângă o asigurare de sănătate standard, poți beneficia și de o asigurare suplimentară, de la început sau oricând pe parcursul contractului. Vei avea parte de protecție în plus dacă apar situații medicale severe cum sunt cancerul, arsurile grave sau transplantul. Cu această asigurare, poți beneficia de până la 500.000 de lei, în funcție de problema de sănătate și de nivelul de acoperire ales. 

În plus, cu asigurarea de sănătate suplimentară pentru cancer, arsuri grave și transplant de organe, vei primi banii în întregime în 48 de ore de la transmiterea documentelor care atestă diagnosticul către compania de asigurări. 

De asemenea, nu ți se cer documente medicale sau detalii despre modul în care folosești banii, iar suma primită ajută la acoperirea cheltuielilor cu procedurile de tratament, medicamentele și consultațiile medicale necesare ameliorării sau vindecării afecțiunii. Tu alegi ce nivel de protecție ți se potrivește.

Având asigurarea de sănătate la care se adaugă și acoperirea suplimentară pentru cancer, arsuri grave și transplant, poți beneficia de până la 500.000 de lei în plus față de acoperirea de bază de până la 100.000 lei pentru spitalizare sau intervenții chirurgicale. Aceasta sumă crește cu 20.000 de lei după fiecare an în care nu a fost nevoie de asigurare până la maximum 200.000 de lei.

Produsul se diferențiază prin protecția oferită persoanelor asigurate cu vârsta între 3 luni și 64 de ani și acoperă majoritatea tipurilor de cancer malign, arsuri de gradul 3 pe o suprafață de peste 20% din corp și transplanturi de inimă, ficat, rinichi, pancreas, plămâni, măduvă osoasă sau celule stem. 

Costul asigurării suplimentare depinde de vârstă și de nivelul de acoperire - Standard, Mediu și Avansat. Spre exemplu, o persoană de 35 de ani va plăti lunar un cost fix de 135 de lei pentru cel mai înalt nivel de acoperire, în timp ce pentru copiii de la 3 luni până la majorat și persoanele cu vârsta între 18 și 24 de ani, costul lunar este 75 de lei pentru nivelul Avansat de acoperire. Aceste sume se adaugă costului pentru protecția de bază prin asigurarea de sănătate, în funcție de beneficiile alese.

Prevenție

Știm cu toții - este mai bine să prevenim decât să tratăm, însă câți dintre noi facem acest lucru? În funcție de nivelul de prevenție ales, o asigurare de sănătate te ajută să beneficiezi de un număr de analize și consultații anuale acoperite prin asigurare. 

Copii și părinți fericiți

Și copiii pot beneficia de avantajele asigurării de sănătate, începând de la 3 luni. Iar părinții lor au liniștea că se pot interna și pot fi tot timpul alături de cei mici fără costuri suplimentare. 

Asigurarea de sănătate este alături de tine și în momentele fericite, cum ar fi nașterea unui copil, dar și în cazul unor intervenții variate, cum ar fi operația la genunchi, de apendicită sau colecist, fracturi, corectarea deviației de sept etc.

Beneficiile unei asigurări de sănătate sunt importante și, în funcție de planul ales de tine, poți avea grijă de sănătatea ta fără eventuale presiuni financiare cauzate de costul unor intervenții medicale neprevăzute.

Asigurarea este valabilă toată viaţa, fără reevaluarea stării de sănătate câtă vreme îți vei plăti primele de asigurare. Un alt avantaj de neignorat constă în faptul că dacă apare un eveniment acoperit și folosești asigurarea, costul asigurării și suma asigurată rămân aceleași și mai departe. 

Trebuie să știi, de asemenea, că o astfel de asigurare de sănătate costă, în medie, numai 5 lei pe zi pentru o asigurare de bază, iar prima de asigurare nu crește în cazul în care ai folosit-o deja.

În plus, procesul de achiziție al unei asigurări de sănătate este simplu. Te poți întâlni cu consultantul financiar sau discuta cu acesta online și afli mai multe despre beneficiile asigurărilor și produsul care este relevant pentru tine. Discuția este asistată de instrumente digitale care permit emiterea rapidă a poliței, în majoritatea cazurilor în cel mult o oră de la semnarea digitală și plata primei.

Cu o asigurare de sănătate, știi că în cazul unei probleme medicale vei putea să te tratezi fără presiuni financiare asupra bugetului familiei și te vei putea concentra pe recuperare, ca să te întorci cât mai repede la viața ta de dinaintea problemei de sănătate.


 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0