GUARD X, gelul de curățare potrivit pentru întreaga familie

Spălarea mâinilor este o modalitate ușoară și eficientă prin care poți preveni răspândirea virusurilor, inclusiv transmiterea virusului SARS-CoV-2, și de a te menține sănătos, dar și de a-i proteja pe copii, cât și pe cei în vârstă de îmbolnăvirea cu noul coronavirus.

De aceea, respectarea măsurilor de igienă de bază, cum este spălatul pe mâini trebuie să fie o prioritate pentru tine în această perioadă, deoarece pe măsură ce atingi anumite suprafețe și obiecte în timpul zilei, acumulezi germeni pe mâini. Astfel crește riscul de infectare cu acești germeni dacă nu te speli pe mâini și-ți atingi ochii, nasul sau gura. Deși este imposibil să-ți menții mâinile mereu curate, spălarea frecventă a mâinilor poate ajuta la limitarea transferului de bacterii, virusuri, precum virusul SARS-CoV-2  și alți microbi.

Spălarea mâinilor cu apă și săpun implică cinci pași simpli și eficienți  - Wet (Udă), Lather (Spumă), Scrub (Freacă), Rinse (Clătește), Dry (Usucă) - care trebuie urmați pentru a reduce răspândirea bolilor, inclusiv cele respiratorii, precum COVID-19.

Spală întotdeauna mâinile cu apă și săpun înainte:

 • Să gătești;
 • Să tratezi rănilor sau să îngrijești o persoană bolnavă;
 • Să-ți pui sau să-ți scoți lentilele de contact.

Spală întotdeauna mâinile:

 • După ce ai gătit;
 • După ce ai folosit toaleta sau ai schimbat scutecul copilului;
 • După ce ai atins un animal, ai hrănit animalele sau ai pus mâna pe deșeurile de animale;
 • După ce ți-ai suflat nasul, ai tușit sau ai strănutat;
 • După ce ai tratat rănile sau după ce ai avut grijă de o persoană bolnavă;
 • După ce ai manevrat gunoiul;
 • După ce ai venit de la cumpărături, ai plimbat animalul de companie etc. Nu uita ca de fiecare dată când intri în casă să te descalți la ușă și să te dezbraci de hainele purtate afară, după care să te speli foarte bine pe mâini. 

De asemenea, spală-te bine pe mâini atunci când sunt acestea sunt vizibil murdare sau uleioase.

5 pași de urmat când îți speli mâinile cu apă și săpun:

 1. Udă bine mâinile cu apă curată, de la robinet - fie caldă, fie rece.
 2. Aplică săpun și freacă bine mâinile, timp de cel puțin 30-40 secunde, dar nu mai puțin de 20 secunde. Este important să freci toate suprafețele, inclusiv spatele mâinilor, încheieturile, zona dintre degete și sub unghii.
 3. Clătește bine mâinile cu apă curată, de la robinet. 
 4. Usucă mâinile cu un prosop curat, de hârtie, sau cu un uscător de mâini. 
 5. Închide robinetul cu prosopul de hârtie folosit și aruncă-l la gunoi.

Cum se folosește un produs dezinfectant pe bază de alcool

Produsele dezinfectante de mână pe bază de alcool, care nu necesită apă, sunt o alternativă sigură atunci când nu ai la îndemână apă și săpun. Dacă folosești un dezinfectant de mână, asigură-te că acesta conține cel puțin un procent ridicat de alcool cum este, de exemplu, gelul de curățare GUARD X, de pe Health Shop, care are în compoziție o concentrație de 70% alcool considerată eficientă pentru înlăturarea majorității virusurilor și bacteriilor.

Acesta produs poate fi folosit de toți membri familiei și conține aloe vera și glicerină, pentru o curățare și îngrijire delicată a pielii. Dacă aloe vera are în compoziție agenți antiseptici (precum lupeol, acid salicilic, acid cinamic, fenoli și sulf), care au ca rol inhibarea ciupercilor, bacteriilor și virusurilor, glicerina din compoziția acestui produs este un umectant care hidratează și întărește bariera naturală de protecție a pielii. În felul acesta, protejezi pielea delicată a mâinilor.

Datorită conținutului ridicat de alcool, de 70%, acest produs este eficient în lupta cu bacteriile. De altfel, gelul de curățare GUARD X conține numai ingrediente de calitate superioară. Calitatea unui gel de curățare este vizibilă și prin claritatea gelului, prin lipsa de impurități. În cazul gelului de curățare Guard X, ingredientele care-l fac prietenos cu mâinile noastre sunt aloe vera, care conține agenți care inhibă bacteriile, ciupercile și virusurile, și glicerina, un umectant care hidratează și întărește bariera naturală de protecție a pielii.  

Un aspect important este și faptul că gelul de curățare GUARD X menține mâinile curate, fără a lăsa reziduuri de săpun.


Cum se utilizează gelul de curățare GUARD X:

 • Aplică o cantitate suficientă de produs în palme. 
 • Freacă mâinile timp de 30 secunde, până când lichidul s-a evaporat complet. 

Și copiii trebuie să aibă mereu mâinile curate!

Ajută-ți copiii să rămână sănătoși, încurajându-i să se spele frecvent pe mâini frecvent. Când acest lucru nu este posibil, explică-le cum trebuie să folosească produsele dezinfectante pe bază de alcool și supraveghează-i de fiecare dată când folosesc astfel de produse. Înghițirea dezinfectanților pe bază de alcool poate provoca intoxicații cu alcool. 

 

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Mayo Clinic - Hand-washing: Do's and don'ts
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/adult-health/in-depth/hand-washing/art-20046253
Centers for Disease Control and Prevention - Handwashing: A Family Activity
https://www.cdc.gov/handwashing/handwashing-family.html
WHO Guidelines on Hand Hygiene in Health Care: a Summary, https://www.who.int/gpsc/5may/tools/who_guidelines-handhygiene_summary.pdf

 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0