DOC Channel: Gastroenterologia - cele mai frecvente simptome și afecțiuni

Problemele digestive sunt des întâlnite în rândul tinerilor, adulților, și mai ales bătrânilor. Uneori simptomele par comune și banale – de la simple dureri de cap, la noduri în gât atunci când înghiți și deficit de fier, la fluctuații ale greutății, balonare, crampe abdominale – prin urmare, poate fi ușor de crezut că nu ascund nimic mai grav.

Este important de reținut că prezența în organism a altor afecțiuni pot agrava problemele de natură digestivă sau pot provoca daune serioase celorlalte organe, precum: stomacul, esofagul, duodenul, intestinul subțire, colonul, ficatul, vezica biliare și pancreasul. De aceea, #expertiiDOC Dr. Oana Cuzino, Medic Specialist în Geriatrie, și Dr. Claudia Marin, Medic Primar Medicină Generală și Medic Specialist Gastroenterologie, s-au întâlnit într-un nou episod live din #sfatulDOC pentru a discuta despre ce opțiuni au persoanele care acuză probleme digestive datorate diabetului, artrozei, colesterolului mărit sau hepatitei C.

De asemenea, #expertiiDOC au discutat și pe marginea unor teme mai generale, cum ar fi sindromul colonului iritabil sau prezența helicobacter pylori în organism. Despre toate acestea poți afla mai multe informații și sfaturi utile vizionând episodul live de mai sus.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA
TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Te invităm să completezi chestionarele de evaluare a riscului pentru diabet: http://bit.ly/2DvSKVd, colesterol: http://bit.ly/2F5gmQP, dislipidemie: http://bit.ly/2DxlLEa, hepatita C: http://bit.ly/2Dug85i, gonartroză: http://bit.ly/2DDNyBK, pentru a afla dacă ești expus la probleme de natură digestivă.

Urmărește episodul 6 din #sfatulDOC și află cât de important este să acorzi atenție simptomelor comune și când este cazul să mergi la un specialist în gastroenterologie pentru a preveni apariția sau agravarea problemelor digestive!

[YOUTUBE]https://www.youtube.com/watch?v=oZQjB70_ogI[/YOUTUBE]

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0