COVID-19: 9 companii farmaceutice se angajează să „respecte știința” în vederea obținerii unui vaccin

Directorii executivi ai AstraZeneca, BioNTech, GlaxoSmithKline, Johnson & Johnson, Merck, Moderna, Novavax, Pfizer și Sanofi au anunțat recent încheierea unui pact istoric, subliniind luarea angajamentului de susținere a integrității procesului științific în ceea ce privește vaccinurile antiCOVID-19.

Toți cei nouă CEO au semnat următorul angajament:

Noi, companiile biofarmaceutice subsemnate, dorim să facem public angajamentul susținut pentru dezvoltarea și testarea potențialelor vaccinuri anti COVID-19, în conformitate cu cele mai înalte standarde etice și cele mai solide principii științifice.

Siguranța și eficacitatea vaccinurilor, ceea ce include orice potențial vaccin anti COVID-19, sunt revizuite și stabilite de experții în reglementare pe plan global, cum ar fi Administrația pentru Medicamente și Alimente (FDA) din Statele Unite ale Americii. FDA a stabilit o serie de orientări clare pentru dezvoltarea vaccinurilor anti COVID-19, precum și criterii solide pentru autorizarea sau potențiala aprobare a acestora în SUA. Îndrumările și criteriile FDA se bazează pe principiile științifice și medicale necesare pentru a demonstra, cât mai clar, siguranța și eficacitatea potențialelor vaccinuri anti COVID-19. Mai precis, agenția solicită ca dovezile științifice pentru reglementarea vaccinurilor să provină din studii clinice mari, de înaltă calitate și randomizate, cu un număr semnificativ de participanți, din regiuni diferite ale lumii.

Respectând îndrumarea autorităților experte, cum este FDA, cu privire la dezvoltarea vaccinurilor anti COVID-19, în concordanță cu standardele și practicile existente și în interesul sănătății publice, ne angajăm să:

  • Facem, întotdeauna, din siguranța și bunăstarea persoanelor vaccinate principala noastră prioritate.
  • Continuăm să respectăm cele mai înalte standarde științifice și etice privind desfășurarea studiilor clinice, precum și rigurozitatea proceselor de fabricație.
  • Trimitem un vaccin spre aprobare sau autorizare de utilizare de urgență numai după ce s-a demonstrat siguranța și eficacitatea vaccinului printr-un studiu clinic de fază 3 conceput și fabricat conform cerințelor autorităților experte de reglementare, cum este FDA.
  • Depunem eforturi pentru asigurarea aprovizionării suficiente de vaccinuri și crearea unei game largi de opțiuni de vaccinare, potrivite pentru acces la nivel mondial.
  • Credem că acest angajament va contribui la asigurarea încrederii publicului în procesul științific de reglementare și autorizare a vaccinurilor anti COVID-19.

Împreună, cele nouă companii au dezvoltat, în mod colectiv, peste 70 de vaccinuri care au contribuit la eradicarea unora dintre cele mai complexe și mai periculoase amenințări la adresa sănătății publice din lume, așadar experiența lor în dezvoltarea clinică de vaccinuri este dovedită.

Despre AstraZeneca

AstraZeneca este o companie biofarmaceutică globală care se concentrează pe descoperirea, dezvoltarea și comercializarea de medicamente pentru tratamentul bolilor oncologice, cardiovasculare, renale, metabolice, respiratorii și imunologice. Cu sediul în Cambridge, Marea Britanie, AstraZeneca operează în peste 100 de țări, iar medicamentele sale sunt utilizate de milioane de pacienți din întreaga lume.

Despre BioNTech

Biopharmaceutical New Technologies este o companie de imunoterapie de nouă generație, specializată în dezvoltarea de noi terapii pentru tratamentul cancerului și a altor boli grave. Portofoliul său larg de produse oncologice include terapii individualizate și bazate pe ARNm, terapii cu celule ale receptorilor antigenului himeric, imuno-modulatori bi-specifici, anticorpi vizați pentru cancer și molecule mici. Pe baza expertizei sale în dezvoltarea vaccinului ARNm și a capacității de producție interne, BioNTech și colaboratorii săi dezvoltă, în prezent, mai multe opțiuni de vaccin ARNm, pentru o serie de boli infecțioase. BioNTech deține relații cu mai mulți colaboratori farmaceutici globali, inclusiv Genmab, Sanofi, Bayer Animal Health, Genentech, membru al grupului Roche, Regeneron, Genevant, Fosun Pharma și Pfizer.

Despre GlaxoSmithKline

GSK este o companie biofarmaceutică globală dedicată demersului științific de a descoperi tratamente inovatoare pentru un spectru larg de afecțiuni.

Despre Johnson & Johnson

Cu peste 130 de ani de activitate, Johnson & Johnson este cea mai mare și mai extinsă companie de produse de sănătate din lume. 

Despre Merck

De mai bine de 125 de ani, Merck, cunoscut sub numele de MSD în afara Statelor Unite și Canadei, produce medicamente și vaccinuri pentru anumite boli, în scopul îmbunătățirii calității vieții oamenilor. Astăzi, Merck continuă să fie un jucător activ în procesul de cercetare pentru prevenirea și tratarea bolilor severe, inclusiv cancerul, bolile infecțioase, precum HIV și Ebola, întrucât aspiră să devină cea mai importantă companie biofarmaceutică de cercetare din lume.

Despre Moderna

Moderna este o companie de cercetare specializată în ARN messenger (ARNm), cu scopul de a crea o nouă clasă de medicamente inovatoare pentru pacienți. Medicamentele ARNm sunt concepute pentru a stimula celulele organismului să producă proteine ​​intracelulare, membranare sau secretate, care pot avea beneficii terapeutice și preventive și au un potențial real în tratamentul unui spectru larg de boli. 

Platforma Moderna se bazează pe progresul continuu în știința de bază și aplicată a ARNm, precum și în tehnologia de livrare și de producție a acestei noi clase de medicamente. Moderna dezvoltă produse terapeutice și vaccinuri pentru boli infecțioase, oncologice, afecțiuni rare, boli cardiovasculare și boli autoimune și inflamatorii, în mod independent, dar și cu colaboratori strategici.

Cu sediul central în Cambridge, Massachusetts, Moderna deține, în prezent, alianțe strategice pentru diverse programe de dezvoltare împreună cu AstraZeneca PLC și Merck & Co., Inc., precum și cu Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), o agenție a Departamentului Apărării din SUA, și altele. Moderna a fost numită, în ultimii cinci ani, una dintre companiile biofarmaceutice de căpătâi de către revista Science.

Despre Novavax

Novavax este o companie de biotehnologie care se ocupă de descoperirea, dezvoltarea și comercializarea de vaccinuri de ultimă generație pentru prevenirea bolilor infecțioase grave. Novavax se află, în prezent, în toiul studiilor clinice pentru NVX-CoV2373, candidatul său la vaccinul împotriva SARS-CoV-2. NanoFlu ™, vaccinul cu nanoparticule gripale cuadrivalente, a îndeplinit toate obiectivele primare în studiul clinic de fază 3 cu adulți în vârstă. Ambii candidați la vaccin încorporează adjuvantul Matrix-M ™ bazat pe saponină Novavax, pentru a spori răspunsul sistemului imunitar și a stimula nivelul de anticorpi neutralizanți. Novavax este un inovator de top al vaccinurilor recombinate - acestea combină puterea și viteza ingineriei genetice pentru a produce, în mod eficient, nanoparticule imunogene, pentru a răspunde nevoilor urgente globale de sănătate.

Despre Pfizer: descoperiri care schimbă viața pacienților

La Pfizer se combină știința cu resursele globale pentru a aduce pe piață terapii eficiente pentru extinderea și îmbunătățirea calității vieții oamenilor. Pfizer se străduiește să ridice standardele pentru calitate, siguranță și valoare în descoperirea, dezvoltarea și fabricarea produselor de îngrijire a sănătății, inclusiv în ceea ce privește medicamentele de ultimă generație și vaccinurile. În fiecare zi, colegii Pfizer lucrează pe piețe dezvoltate și emergente pentru a promova tratamente și remedii eficiente pentru un spectru larg de afecțiuni. 

Despre Sanofi

Sanofi este dedicat sprijinirii oamenilor pentru a depăși cu succes momentele dificile de boală. Sanofi este o companie biofarmaceutică globală axată pe îmbunătățirea calității vieții. Oferta Sanofi cuprinde vaccinuri și tratamente inovatoare pentru combaterea durerii și ușurarea suferinței. Cu peste 100.000 de angajați în 100 de țări, Sanofi transformă inovația științifică în soluții de asistență medicală în întreaga lume.

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
World Pharma News - Biopharma leaders unite to stand with science
https://www.worldpharmanews.com/astrazeneca/5379-biopharma-leaders-unite-to-stand-with-science 

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0