Comunitatea DOC Hepatită C, la „Vorbește lumea”

Vineri am participat la emisiunea „Vorbește lumea” unde am explicat în detaliu situația pacienților cu Hepatită C din România, accesul la tratamente și modul în care oricine se poate testa gratuit pentru Hepatită C.

Începând din această lună, pe doc.ro există comunitatea dedicată persoanelor care prezintă risc de Hepatită C sau au fost deja diagnosticate. Ne propunem să susținem eradicarea acestei afecțiuni din România, iar primul pas este să depistăm toate persoanele care pot fi infectate, însă nu știu încă, fiindcă nu prezintă simptome evidente.

Oricine poate beneficia de un test gratuit de Hepatită C dacă parcurge chestionarul online disponibil aici, iar rezultatul indică un risc crescut. Pentru moment testele din campanie sunt disponibile doar în București, însă pe viitor ne propunem extinderea și în alte orașe ale țării.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Persoanele care completează chestionarul online și primesc rezultatul de risc crescut sunt rugate să se prezinte la medicul lor și să îi solicite acestuia testele de sânge pentru virusurile Hepatitei.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Le mulțumim tuturor celor care susțin campania, printre care și Gabriel Coveșeanu.

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0