7 sfaturi pentru a avea contacte sexuale mai intime

Ești într-o relație stabilă și simți că ai intrat într-o rutină sexuală sau că ți-ai pierdut conexiunea cu partenerul tău? Se întâmplă adeseori, dar vestea bună este că poți remedia situația, dacă ții cont de câteva recomandări. Iată câteva sfaturi pentru a te conecta mai profund cu partenerul când faceți sex.

Există diferite tipuri de intimitate, nu doar sex

Intimitatea poate fi exprimată în multe moduri, permițându-vă să aveți diferite oportunități de conectare.

 • Fizic: a face o plimbare, a găti cina împreună și a merge la un film sunt câteva exemple de intimitate fizică.
 • Emoțional: Împărtășirea emoțiilor și gândurilor cu un partener poate fi considerată intimitate emoțională.
 • Senzual: Atingerea fizică (cum ar fi îmbrățișarea sau sărutul) este forma senzuală de intimitate.
 • Sexual: Intimitatea sexuală implică diverse forme de sex, cum ar fi actul sexual și sexul oral.
 • Intelectual: Divulgarea opiniilor și a ideilor personale cuiva, chiar dacă acestea nu sunt împărtășite de acela.
 • Spiritual: Împărtășirea de emoții.

Metode non-sexuale pentru intimitate cu partenerul

Pentru a te ajuta să îți concentrezi energia asupra aspectelor intime și emoționale ale relației tale, poate fi util să practici acte intime care nu sunt legate de sex. 

Iată câteva idei pentru a începe:

 • Discutați lucrurile care contează cel mai mult pentru voi
 • Faceți-vă un masaj unul altuia.
 • Încercați ceva nou împreună, cum ar fi un curs de gătit sau o lecție de dans.
 • Ajutați-vă unul pe altul mai mult.
 • Petreceți mai mult timp îmbrățișându-vă.

Exprimați-vă sentimentele

Cuplurile ale căror vieți sexuale încep să devină monotone uneori apelează la noi jucării, poziții și chiar parteneri sexuali pentru a-și condimenta activitățile din dormitor. Căutarea unor astfel de soluții poate fi cauzată de eșecul de a vă concentra asupra conexiunii voastre emoționale unul cu celălalt din cauza nevoii de plăcere fizică.

În loc să căutați ajutor extern de scurtă durată, care nu aduce niciun beneficiu relației, încercați să vă permiteți să fiți mai vulnerabili unul în fața celuilalt. Poate fi riscant sau chiar puțin înfricoșător la început, dar deschiderea emoțională și sexuală vă poate permite să vă simțiți mai conectați unul cu celălalt. De asemenea, puteți încerca să fiți mai expresivi în sentimentele voastre unul față de celălalt, atât verbal, cât și non-verbal. Să-i spui partenerului cât de mult îl iubești sau să-i faci un masaj înainte de culcare sunt câteva metode grozave de a practica intimitatea.

Comunicați unul cu celălalt

Încearcă să stai cu partenerul și să discutați împreună despre interesele și dorințele voastre. Ascultarea activă este importantă pentru ambele părți, precum și onestitatea atunci când discutați despre gândurile voastre. Asigurați-vă că aveți aceste conversații în afara dormitorului. Ele trebuie luate în serios și ar trebui făcute fără nicio distragere a atenției. Deși ideea de a vorbi despre nevoile tale sexuale care nu sunt complet satisfăcute sună ciudat, clarificarea unor aspecte îți va permite să te concentrezi asupra altor părți ale relației tale.

Este esențial să fii sincer în timpul acestor discuții. Dacă nu îi spui partenerului tău de ce ai nevoie, el nu te poate împlini așa cum ai tu nevoie. Nici nu vă fie teamă să puneți întrebări, cum ar fi „De ce ai nevoie mai mult?” sau „Ce putem face diferit?”. Când se poartă cu succes, aceste conversații intime îi pot permite partenerului tău să te satisfacă sexual, fără a fi nevoie să facă nicio presupunere.

Redefiniți-vă punctul de vedere despre sex

Fiecare partener aduce un punct de vedere distinct asupra sexului în relație. Această atitudine se formează de obicei din propriile experiențe de viață unice. Unii oameni nu învață decât mai târziu în viață cum să-și exprime în mod eficient dorințele și preferințele sexuale față de partenerii lor. Alții se pot lupta să se concentreze mai mult pe partea fizică decât pe cea emoțională a sexului. Aceste probleme pot crea disfuncții sexuale pe parcursul relației.

Pentru a preveni sau a ameliora această problemă, este important să vă amintiți să încetiniți ritmul și să vă bucurați de întreaga experiență împreună. Concentrarea pe dorința sexuală a unuia pentru celălalt și pe momentul prezent, mai degrabă decât pe obiectivul final, vă poate îmbunătăți semnificativ intimitatea în pat.

Luați lucrurile treptat și cu răbdare

Uneori, trebuie doar să luați lucrurile treptat. Acest lucru poate implica prelungirea  conversației atunci când vine vorba de dorința sexuală sau de nivelul de intimitate necesar din partea partenerului. Unii oameni au nevoie de mai mult timp și răbdare atunci când vine vorba să își exprime nevoile sexuale.

De asemenea, poate implica și un ritm mai lent în dormitor. Încetinirea mișcărilor vă permite să rămâneți implicați în moment și să vă bucurați de conexiunea unică pe care o împărtășiți. Amintiți-vă să vă concentrați pe experiența prezentă, mai degrabă decât pe obiectivul final de a atinge un orgasm.

Construiți împreună o hartă a iubirii erotice

O hartă erotică a iubirii explorează preferințele și dorințele partenerului tău. Pe măsură ce construiți această hartă a iubirii, încercați să puneți întrebări specifice despre nevoile și dorințele din pat.

Sexul și intimitatea nu merg întotdeauna mână în mână. Cu toate acestea, construind împreună o hartă a iubirii, tu și partenerul tău puteți ajunge la o mai bună înțelegere a preferințelor și dorințelor celuilalt. Permiteți-vă să deveniți vulnerabili atunci când vorbiți intim despre sex! Acest lucru poate fi eficient în a reduce decalajul dintre cei doi termeni.

Eliminați lucrurile care vă distrag

Opriți telefoanele. Puneți-le deoparte. Acordă-i atenție partenerului. Cu atâtea lucruri care se întâmplă în lumea din jurul nostru, poate fi ușor să devii distras. Trebuie să-ți concentrezi atenția asupra partenerului tău în timpul unui lucru atât de intim precum sexul. Permițându-ți să devii distras poate întârzia plăcerea sexuală și îl poate frustra pe partenerul tău. Eliminarea obiectelor ca telefonul mobil sau laptopul poate împiedica să vă fie distrasă atenția și vă permite să vă concentrați amândoi asupra momentului.

Nu-ți fie frică să fii vulnerabil

Arătarea vulnerabilității se poate face în mai multe moduri. Exprimarea dorinței sexuale pentru partenerul tău necesită uneori să fii vulnerabil. Menținerea contactului vizual în timpul sexului, deși poate părea incomodă la început, te poate ajuta să te conectezi sexual cu partenerul tău.

A fi vulnerabil poate părea înfricoșător. Nu toți se simt confortabil să-și împărtășească gândurile și sentimentele, de frica de a fi judecați. Dar acest lucru le permite partenerilor să-și dezvolte încrederea unul în celălalt și să prevină să se închidă sau să se îndepărteze unul de celălalt.

 

Sursa foto: Shutterstock
Bibliografie:

The associations of intimacy and sexuality in daily life. Temporal dynamics and gender effects within romantic relationships - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5987853/

Couple communication, emotional and sexual intimacy, and relationship satisfaction - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24111536/


Te-ar mai putea interesa și...


[{read-more-sexualitate}]

 

 

 

DE SEZON
Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0