Ziua Copilului: 6 idei pentru a o celebra

1 iunie este o zi specială, dedicată tuturor copiilor, fie ei în buletin sau doar în suflet. Iată câteva activități prin care părinții și copiii pot petrece timp de calitate împreună cu această ocazie!

Ziua Internațională a Copilului se sărbătorește din 1925, când reprezentanți din diferite țări s-au întâlnit la Geneva, în Elveția pentru a organiza prima „Conferință mondială pentru bunăstarea copiilor”. Cu acest prilej, în fiecare an, părinții căută modalități de a-și răsfăța copiii și de a petrece timp de calitate cu ei. În ce fel poate fi celebrată Ziua Copilului în acest an?

1.    Un picnic în familie

Pentru copii, este cel mai important ca părinții să petreacă timp cu ei. Deși adulții au de multe ori impresia că micuții sunt interesați de cele mai moderne jucării sau de calculator, în realitate, nimic nu este mai frumos pentru un copil decât să se afle în preajma părinților, să simtă că este iubit și luat în seamă. Din acest motiv, un picnic de Ziua Copilului este o idee bună pentru a petrece timpul în familie. Pune în coșul de picnic mâncare delicioasă preparată în casă, apă și limonadă și nu uita să luați cu voi o minge de fotbal, o coardă sau palete de badminton.

2.    O petrecere dansantă acasă

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Copiii adoră să se adune împreună și să se distreze, așa că o petrecere dansantă, la care să fie invitați colegi și prieteni ai celui mic poate fi o idee bună de a celebra Ziua Copilului. Mai ales dacă ai o cameră mai spațioasă în casă sau dacă ai curte, copiii tăi vor fi încântați să-și invite prietenii la distracție. Înainte de petrecere, puteți crea împreună cu ei un playlist cu melodiile lor preferate și puteți decide împreună ce gustări și băuturi pentru copii le veți servi invitaților. Adulții pot fi astfel și supraveghetori discreți ai petrecerii, și se pot bucura ei înșiși de muzică și relaxare.

3.    O zi de jocuri

Nimic mai frumos pentru copii decât jocurile, iar dacă participă și părinții la ele, bucuria este cu atât mai mare. Copiilor tăi le place să rezolve puzzle-uri? Fă-le cadou de Ziua Copilului puzzle-uri cu multe piese, care să le solicite gândirea și capacitatea de analiză și încercați să le construiți împreună. Celor mici le place să deseneze? Pictura cu ajutorul degetelor îi ajută să-și elibereze creativitatea și, în plus, e o bună metodă de relaxare și pentru adulți. De asemenea, puteți face împreună hârtie marmorată, din care să decupați felicitări pe care să le trimiteți bunicilor sau pe care să o folosiți pentru a decora cutiile de depozitare a jucăriilor.

4.    O zi în bucătărie

Copiii adoră să se joace cu mâinile în făină și să își ajute părinții să pregătească feluri de mâncare. De Ziua Copilului, puteți intra cu toții în bucătărie pentru a prepara, de exemplu, fursecuri (cei mici vor fi încântați să le decupeze cu diferite forme și să le decoreze cu diverse elemente comestibile) sau mini pizza, unde fiecare își poate alege topping-urile preferate și le pune pe aluat cu propriile mâini. Cu această ocazie, puteți încerca mai multe sortimente de pizza, atât sărată cât și dulce.

5.    O drumeție la munte

O altă idee pentru a petrece Ziua Copilului poate fi o escapadă la munte, fie doar cu membrii familiei, fie împreună cu prietenii voștri care au și ei copii. Veți avea parte de peisaje minunate, aer curat și relaxare, care să fie și pe placul celor mici și care să vă ajute și pe voi, adulții, să vă rupeți de ritmul obositor de la serviciu și de acasă. Dacă vă luați cortul și cele necesare pentru un popas peste noapte, puteți rămâne să vă bucurați de odihnă până a doua zi.

6.    Un maraton de filme

Uneori, vremea poate fi potrivnică și atunci, o ieșire în natură (sau pur și simplu în oraș) de Ziua Copilului este pusă sub semnul întrebării. În acest caz, puteți petrece foarte bine în propria casă, prin organizarea unui maraton de filme. Cei mici au dreptul să voteze ce filme doresc să vadă sau să revadă cu această ocazie, iar părinții se vor ghemui pe canapea împreună cu ei. Dacă pregătiți pentru această ocazie și câteva castroane cu popcorn și o carafă mare de limonadă, satisfacția vizionării va fi și mai mare!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
First Cry Parenting - 20 Children’s Day Celebration Ideas and Activities
https://parenting.firstcry.com/articles/20-childrens-day-celebration-ideas-and-activities/

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0