Jocuri și activități în familie în seara de Crăciun

Seara de Ajun pare plină de activități: reunirea familiei, împărțirea cadourilor, masa de Crăciun, dar toate acestea se consumă rapid, din bucurie, iar la momentul desertului, ne întrebăm, de obicei: ”ce facem acum?”. Jocurile sunt o alternativă prielnică de interacțiune și distracție, care vă vor descreți frunțile și vă vor aduce, și mai aproape, împreună. Vă propunem, așadar, câteva idei de jocuri și activități propice pentru seara de Ajun, menite să aducă zâmbetul pe buzele celor dragi și să creeze noi amintiri.

Jocul de remy

Jocul de remy este o activitate distractivă și, în același timp relaxantă. Se poate juca în maxim 6 persoane și poate dura câte reprize doriți. Durata unei partide depinde de numărul de jucători și de intensitatea jocului. În plus, există două variante de joc - pe tablă și pe etalate - deci nu există nicio șansă să vă plictisiți. 

Monopoly 

Monopoly a fost votat, între 1940 și 1960, cel mai iubit joc de americani și a fost tradus în 50 de limbi, cu peste 400 de milioane de copii vândute în lume. Îndrăgitul joc de familie este o oportunitate perfectă de distracție pentru seara de Crăciun. Premisa jocului este atât de colaborare, cât și de competiție, prin urmare nu aveți timp să vă plictisiți jucând Monopoly.

Puzzle de 1000 de piese  

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Ce poate fi mai relaxant decât realizarea unui puzzle? Activitatea este cu atât mai plăcută dacă este împărtășită și cu ceilalți membri ai familiei. Un puzzle de 1000 de piese este suficient de mare pentru a invita și ceilalți membri ai familiei la construit. În plus, la final, puteți să îl înrămați și să îl păstrați în amintirea unei seri magice de Crăciun.

Trivia de Crăciun

Dacă doriți o activitate distractivă, dar și în spiritul Crăciunului, puteți juca un joc de Trivia cu întrebări legate de Crăciun: filme, tradiții din lume și orice alte informații interesante despre Crăciun. Astfel, învățați lucruri noi și vă distrați, în același timp.

Mima de Crăciun  

Jocul de mimă poate fi, la rândul său, reinterpretat cu ocazia Crăciunului. Regulile sunt aceleași, singura schimbare constă în alegerea subiectelor de mimă, în așa fel încât să aibă legătură cu sărbatoarea. Un exemplu este personajul principal din filmul Singur Acasă. Dați frâu liber creativității iar distracția este asigurată. 

Ce încape într-o valiză...de Crăciun

O variantă distractivă și de sezon a clasicului joc Ce încape într-o valiză – regulile sunt aceleași, însă cuvintele vor fi legate de Crăciun. Jocul devine, astfel, puțin mai dificil, dar și mai distractiv. În plus vă va stimula creativitatea și vocabularul. 

Vânătoarea de bomboane 

Dacă aveți mai mulți copii în familie, îi puteți surprinde pe cei mici cu un joc de tip Scavenger Hunt, în care ascundeți diverse bomboane și mici cadouri în diverse locuri în casă, iar datoria copiilor este să le găsească pe toate pentru a primi o surpriză. Ușor de realizat și distractiv, jocul îi va menține pe copii ocupați și la distanță de tablete și smartphone.

Recunoaște cântecul...de Crăciun

Crăciunul este o sursă inepuizabilă de cântece și colinde, autohtone și internaționale, cunoscute de noi toți. Un joc simplu și interesant, tip concurs, este ascultarea câtorva secunde dintr-un cântec de Crăciun, iar prima persoană care ghicește cântecul primește un punct. Miza se stabilește după cum decide grupul, dar activitatea, în sine, este foarte distractivă. 

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Bibliografie: 
https://bestlifeonline.com/christmas-eve-games/
https://www.goodhousekeeping.com/holidays/christmas-ideas/g2725/christmas-games/

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0