Fitness din suflet? Sau cum te invata sportul ce inseamna motivatia

Imi amintesc cu drag de prima data cand mi-am propus sa parcurg 22 de kilometri (jumatate de maraton), nu neaparat pentru a participa, ci pentru a intelege cu adevarat ideea de a iti propune ceva si a reusi.

Desi viata noastra, incepand cu clasa I si pana la finalizarea studiilor, are la baza ideea de a invata pentru a avea un viitor frumos si prosper, in momentul cand pornim la drum aceasta abordare dispare total si ne dorim rezultate rapide si peste noapte. Asta nu poate decat sa afecteze toti anii prin care am trecut dar mai exact trunchiul de valori pe care educatia incearca sa intipareasca in mintile noastre.

As spune ca avem o abordare buna in societatea noastra, insa din pacate ea nu este continuata. Mai simplu, ne pregatim ani de zile pentru a infrunta si a reusi in viata. Orice ne dorim a realiza trebuie sa fie bazat pe o strategie foarte bine pusa la punct dar fara a pune suflet in ceea ce faci cu siguranta nu va da rezultate.

Azi voi vorbi despre 4 pasi pentru a te mentine conectat, pozitiv si concentrat in viata de zi cu zi

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Gaseste-ti linistea. Multe din deciziile noastre in viata sunt luate in pripa. Nu toate insa, foarte multe dintre ele da. Trebuie sa fim mai linistiti si sa ne calmam pentru a nu lua decizii gresite. Cum putem face asta zilnic? Pune alarma sa te trezeasca cu 45 de minute mai devreme in fiecare dimineata. Spala-te pe fata si ia perna cu tine si aseaza-te cu fata catre est de unde rasare soarele. Inchide ochii si incearca sa nu te gandesti la nimic, fredoneaza melodia preferata, respira calm pentru 3-5 minute. Lasa creativitatea sa te inunde si incearca sa te gandesti la un plan pentru ziua ce urmeaza. Se spune ca atunci cand ai un plan totul este mult mai usor. Totul trebuie sa dureze maximum 15 minute. Poti folosi intrebari ca:

  • Ce te inspira cel mai mult?
  • Ce te face fericit zilnic?
  • Ce este cel mai important pentru tine in acea zi?

Intentia. A ramane concentrat pe o intentie are legatura cu a te mentine motivat pentru ceea ce vrei sa faci. Ce ai decis sa faci? Daca ai un scop, fii serios in privinta lui. Nu te lasa distras/a de nimeni si nimic. A avea intentie necesita toata atentia ta!

Concentreaza-te asupra unui lucru. A te dedica asupra unui lucru ce merita tot efortul poate avea un efect de transformare individuala. Asta am observat si la maratoanele de alergat. Toti avem in spate ideea de distanta cat mai lunga si tragem sa ne depasim limitele. Asta duce la o transformare a ceea ce suntem in ceva mult mai complex. Atunci cand ne dedicam in totalitate vom observa mai mult succes in urma eforturilor noastre.

Fii pozitiv! A fi pozitiv este o provocare mentala. Negativitatea poate veni din orice directie: prieteni, familie, colegi, parteneri, etc. Intentiile noastre in general sunt bune din punctul nostru de vedere si de multe ori sunt negative pentru alte persoane. Trebuie sa te respecti pe tine insuti si sa transmiti aceeasi stare si celorlalte persoane. Daca esti o persoana plina de inspiratie cu siguranta vei raspandi aceeasi stare si persoanelor din jur. Pozitivitatea vine din interior!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Weekend placut si plin de liniste!

 

Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0