Curățenia generală de iarnă - Sfaturi de care să ții cont

Ca să nu te aglomerezi în ultimele zile înainte de Crăciun, ține cont de recomandările noastre. Așa vei avea o casa curată, veselă și luminoasă, pregătită pentru Sărbători și pentru oaspeți.

Curăță bine  zona de la intrarea în casă 

Intrarea este de obicei prima zonă pe care o văd oaspeții atunci când vin în vizită și prin urmare, este important să cureți cât mai bine această zonă. Făcând lucruri mici, cum ar fi ștergerea ușii și scuturarea covorului de la intrare, vei obține un aspect curat. Asigură-te că verifici și mobila de la intrare și dacă este nevoie, șterge praful care s-a așezat pe picioarele mobilierului. Acestea sunt detalii la care oaspetele tău va arunca ochii atuci când sosește.

Nu exagera cu decorațiunile

Doar pentru că ai tendința să cumperi mai multe decorațiuni în fiecare an asta nu înseamnă că trebuie să le folosești pe toate. Chiar dacă aștepți mulți invitați, nu exagera cu decorațiunile. Un brad, coroana de la ușă și câteva ghirlande sunt suficiente ca tu și invitații tăi să vă bucurați de atmosfera Sărbătorilor

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Iar dacă dai peste obiecte de decorat pe care nu le-ai folosit la ultimele două-trei Sărbători, donează-le. Scăpă de toate decorațiunile care stau degeaba și peste care s-a adunat praful. Te vei simți mult mai bine cu un spațiu mai mare de depozitare și cu mai puțină aglomerație.

Păstrează fiecare obiect la totul la locul ca să ai o casă curată

Nimic nu îți poate lua mai mult timp decât să muți o poșetă, un sacou sau o grămadă de hârtii „importante” din cameră în cameră în timp ce faci curățenie. Începe curățenia punând totul la locul lui și o să vezi că apoi totul va decurge mult mai repede.

Iar atunci când gătești, fă-ți timp ca să depozitezi corect fiecare articol la locul lui după ce îl utilizezi. Economisești așa energie și timp pe termen lung. Nu numai că îți vei păstra casa curată, dar totul va fi la locul lui. 

Stabilește-ți un program de curățenie

Este bine să lași unele lucruri pe mai târziu atunci când ești ocupat cu evenimente și petreceri. Cu toate acestea, unele sarcini legate de curățenie trebuie să aibă parte de atenție mai devreme. Cum ar fi, de exemplu, spălatul vaselor și a rufelor. Când rămâi în urmă cu acestea două lucruri, ești mult mai stresat. Crează-ți un program de curățenie pe timpul vacanței ca să știi cât timp aloci fiecărei sarcini și în ce zi o planifici.

Menține curățenia în bucătărie 

Bucătăria este locul în care se amestecă multe mirosuri. Închide ușa când gătești, pornește hota și fierbe câteva lămâi, ca să elimini mirosurile neplăcute. Pune întotdeauna farfuriile și tacâmurile în mașina de spălat vase. În acest fel, vei evita mirosurile neplăcute și eviți acumularea vaselor în chiuvetă. Asigută-te că plita este bine șteară, golește frigiderul – aruncă ce este expirat sau ce nu mai folosești - și sterge amprentele de pe frigider.

Transformă sufrageria într-un spațiu primitor

Sufrageria este camera în care oaspeții tăi vor petrece cea mai mare parte a timpului. De aceea, asigură-te că ai depozitat toate lucrurile de care nu ai nevoie (accesorii, fotografii) și crează o atmosferă destinsă cu lumânări. Alege o față de masă și șervețele în ton cu sărbătoarea, și pune deoparte telecomanda - Sărbătorile sunt un  moment excelent pentru a petrece timpul cu familia, pentru povești și depănare de amintiri.

Ai grijă ca baia să strălucească 

Păstrează baia pentru oaspeți cât mai goală. Depozitează parfumurile și cremele în dulapuri ușor accesibile, ca să nu le lași la vedere. Fă ca oglinzile să strălucească! Pune un spray deodorant la dispoziția oaspeților tăi și toarnă câteva picături din uleiul esențial preferat în toaletă și pe peria de toaletă. Lavanda este ideală.

Pregătește dormitorul pentru oaspeți  

Cearceafurile și pernele proaspete îi vor face pe oaspeții tăi să se simtă bineveniți în casa ta, dacă aceștia plănuiesc să stea peste noapte. Iar pentru o notă suplimentară, asigură-te că au la îndemână reviste și prosoape curate.

 

 

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock;
Bibliografie:
https://www.southernliving.com/home-garden/holidays-occasions/holiday-cleaning-checklist
https://cleanaffinity.com/holiday-housekeeping-tips/
https://www.enviedeplus.com/maison/nettoyage/une-maison-propre-a-noel

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0