Cum să îți alegi parfumul

Să îți alegi parfumul poate fi greu, mai ales dacă ești în căutarea „acelui” parfum. Cum ar trebui făcute însă cumpărăturile în materie de parfumuri? Iată câteva trucuri care v-ar putea ajuta.

Parfumeria

Dacă ai posibilitatea, alege să mergi într-o parfumerie, în detrimentul unui magazin de cosmetice. În general, oamenii care lucrează acolo sunt foarte pasionați de munca lor și vor ști să te îndrume. Știu exact ce întrebări să îți adreseze, să afle ce anume îți place, de ce arome ești atrasă și cum să te îndrume.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

Renunță la prejudecăți

Și în materie de parfumuri avem prejudecăți. De cele mai multe ori credem că aroma de trandafiri de e învechită sau țipătoare, de exemplu. Însă fiecare parfum poate fi subtil în felul său și are cu totul alt miros în diverse combinații.

Folosește hârtiile de test din magazine

Nu pulveriza parfum direct pe pielea ta, ci folosește acele hârtiuțe. Când pulverizezi, ține-le cât mai departe de tine, pentru că vaporii ți se vor așeza pe piele.

Notele de parfum

Știai de notele de parfum? Există note de top, de bază și de mijloc. Notele de bază sunt primele sesizabile atunci când pulverizezi un parfum. Însă rămân pe piele doar în primele cinci minute. După aceea, vei sesiza doar notele de mijloc, timp de jumătate de oră, iar în timpul în care urmează sunt sesizabile doar notele de bază.

Cafeaua

Se spune că pentru a neutraliza mirosul, atunci când vrei să simți aroma a două parfumuri diferite, trebuie să miroși cafea. Însă o idee mult mai bună este să... te miroși. Miroase o parte a corpului tău care nu este dată cu parfum. Mirosul de cafea poate crea confuzie.

Găsește „familia” care îți place

Alege între parfumuri florale, fresh, citrice, parfumuri grele, înțepătoare.

Asculta-ti instinctul

Incearca sa uiti de ambalajele si cutiile frumoase, de designerul si de fotomodelul perfect sau celebru care e imaginea acelui parfum. Stim ca te face sa te simti fabulos, prin asociere cu acea persoana celebra, dar evita sa te lasi influentata de schemele de marketing.

 
 

Daca iti place mirosul unui parfum, nu analiza si pur si simplu alege acel produs. Un parfum este un lucru foarte apropiat fizic de tine, asa ca este dragoste la primele note de parfum. Daca ai gasit parfumul care iti da incredere in tine, alege-l fara sa stai pe ganduri.

Fa un test "de rezistenta" pentru parfumurile care iti plac

Pulverizeaza o cantitate mica din unul dintre parfumurile preferate pe pielea ta, lasa-l sa se "aseze" si vezi daca ti se mai pare ca iti place la finalul zilei. Testeaza parfumul pe oamenii dragi si asculta si parerile lor. Insa cel mai important, verifica daca intr-adevar iti sporeste increderea in tine si daca te face sa te simti fabulos. Aminteste-ti ca, in definitiv, parfumul acela este semnatura ta.

Urmeaza trucurile din industrie

Aplica parfumul pe punctele calde de pe corpul tau: incheieturi, gat, decolteu, in spatele genunchior si pe glezne. In acest fel, parfumul se va amesteca cu uleiurile tale naturale mai repede.

Daca parfumul tau tinde sa se evapore prea repede, amesteca-l cu cateva picaturi dintr-o crema hidratanta (neaparat fara parfum) si aplica produsul pe tot corpul.

Invata termenii

Femeia de la raionul de parfumuri a reusit sa te bage in ceata, cu toti acei termeni legati de parfumerie? Nu iti face griji, lucrurile nu sunt chiar atat de complicate. Iata ce trebuie sa stii: clasificate de la cele mai puternice, la cele care dureaza cel mai mult timp, la cele mai usoare (light) si chiar cele mai efemere, parfumurile pot fi impartite in

  • parfum,
  • apa de parfum (Eau de Parfum),
  • apa de toaleta (Eau de Toilette),
  • si apa de colonie (Eau de Cologne).
TE-AR MAI PUTEA INTERESA


Parfumul este cel mai scump si cel mai bogat daca vorbim in termeni de uleiuri ce se afla in compozitia unui astfel de produs (ne referim aici, desigur, si la concentratia ingredientelor scumpe). Cel mai folosit tip de produs este apa de toaleta (Eau de Toilette), al carei parfum se mentine pe piele intre 3 si 4 ore.

Tu pentru ce fel de parfum ai opta?


Sursa foto: Shutterstock

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0