Cum îți amenajezi balconul în stil feng shui

În anotimpul însorit, balconul își recâștigă locul de onoare. Este încăperea în care te poți retrage pentru câteva clipe de relaxare, pentru citit, meditație și, dacă îți permite spațiul, puțin sport. Dacă ai și o priveliște frumoasă, tabloul e complet. Dar dacă vrei ca totul să se îmbine în mod armonios, regulile de amenajare potrivit stilului feng shui sunt o modalitate de a-ți aduce balconul la un alt nivel. 

Se spune că balconul este strâns legat de prosperitatea ta financiară și succesul în carieră, așa că poți profita de un weekend liber să îl amenajezi. Mai jos, îți prezentăm câteva dintre regulile de bază ale artei feng shui pentru amenajarea balconului.

Ușa de la intrare nu trebuie să fie față în față cu balconul

Deși această regulă nu ține de posibilitățile tale de amenajare, dacă respecți regulile feng shui și ești în căutarea unei locuințe, este bine să iei aminte de acest lucru, deoarece se spune că o asemenea dispunere a spațiului poate impune obstacole în calea prosperității. Mai mult, se spune că ușa de la intrare, în linie directă cu balconul, poate aduce ghinion din punct de vedere financiar, iar orice venituri acumulate vor fi risipite până la sfârșitul lunii.

Identifică (și elimină) orice ”săgeată otrăvitoare” îndreptată spre balconul tău

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

În filosofia feng shui, ”săgețile otrăvitoare” se referă la orice obiect sau dispunere de obiecte în spațiu cu formă ascuțită. Așadar, în cazul balconului, te poți orienta, privind în exterior, dacă există vreun colț al casei sau al blocului îndreptat în direcția balconului tău. Fii atentă și la detaliile din jur, cum ar fi lumini stradale, stâlpi cu panouri sau crengi de copac. Dacă poți elimina elementele perturbante, este bine să o faci. Dacă nu, ia în calcul posibilitatea instalării unei copertine care să blocheze săgețile otrăvitoare, pentru a fi ferită de ghinionul adus de aceste elemente de rău augur.

Evită aglomerarea de obiecte și dezordinea în balcon

Potrivit filosofiei feng shui, balconul reprezintă viziunea viitorului tău în carieră și afaceri, deci, pentru a avea succes și prosperitate, acesta trebuie îngrijit la fel ca orice altă încăpere din casă. Începe prin decongestionarea spațiului: renunță la lucrurile care îți prisosesc și ordonează-le, în cutii sau soluții de depozitare, pe cele folositoare. Menține un spațiu curat și ordonat și, dacă ai posibilitatea să îți usuci hainele în altă parte (în curte, dacă stai la casă), evită atârnarea hainelor la uscat în balcon.

Invită lumina în balcon

Lumina naturală este foarte prețioasă, și este recomandat să permiți accesul razelor de soare, din plin, în balconul tău, pentru prosperitate și succes în carieră. În acest sens, evită poziționarea plantelor înalte în dreptul ferestrelor și alege perdele deschise la culoare, care să nu blocheze în întregime lumina solară.

Dacă ești credincios, evită amplasarea de icoane sau obiecte de cult în balcon

Explicația stă în faptul că balconul este încăperea cea mai expusă factorilor de mediu externi, care pot degrada obiectele de cult, considerate sacre. Locul tău de rugăciune trebuie, așadar, să se regăsească în altă cameră din casă.

Evită intrările multiple în/din balcon

Acest lucru înseamnă că nu este recomandat, potrivit practicilor feng shui, ca balconul să aibă ușă de acces în mai mult de o încăpere din casă. Dacă balconul tău are deschideri multiple, învață-te să folosești o singură intrare. Motivul pentru acest lucru este distanțarea membrilor familiei și imposibilitatea acumulării de venituri. 

Evită balcoanele cu forme neregulate

Este recomandabil să eviți balcoanele care nu au o formă bine definită, de exemplu pătrat sau dreptunghi, dintr-un motiv foarte practic, de data aceasta: îți va fi mai greu să îl mobilezi.  

Alege poziția balconului (dacă ești în căutarea unei locuințe)

Direcția în care e orientat balconul este crucială în feng shui. Așadar, este bine ca balconul tău să fie poziționat înspre este sau sud, pentru a te bucura de cât mai multă lumină naturală. Balcoanele orientate spre vest și nord nu îți vor oferi la fel de multă lumină pe timpul zilei, ceea ce poate afecta prosperitatea și succesul în carieră, dar și dispoziția plantelor din balcon.

Evită, pe cât posibil, accesul animalelor de companie în balcon

Este recomandat, potrivit specialiștilor fengh shui, să nu permiți accesul animalelor de companie în balcon, atât pentru a evita murdăria, cât și pentru a nu dezechilibra ordinea menită invocării prosperității și succesului din mediul nou creat.

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
Feng Shui Beginner - Balcony Feng Shui Tips For Good Fortune and Attract Wealth
https://fengshuibeginner.com/balcony-feng-shui-tips-for-good-fortune-and-attract-wealth/

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0