7 obiecte pe care e bine să le ții în mașină iarna

Când pleci la drum cu automobilul personal pe timp de iarnă, nu e suficient să faci plinul și să îți iei cheile de pe masă. Din cauza temperaturilor scăzute, a averselor de ninsoare și a gheții care își fac apariția în această perioadă, e indicat să ai mereu cu tine câteva obiecte care să te ajute în caz de nevoie. 

Pe lângă faptul că trebuie să-ți deszăpezești mașina și să dezgheți regulat geamurile, iarna crește riscul de accidente. Din acest motiv, e bine să ții în mașină o serie de obiecte care să te scoată din eventualele impasuri. 

Lopată

Indiferent că trebuie să deszăpezești mașina în curtea proprie, în fața blocului sau în drum spre o anumită destinație, lopata este unul dintre obiectele cele mai importante pe care să le ai în mașină pe timpul iernii. Alege un model de lopată rezistent (dacă e din plastic, să aibă și bandă ranforsată de aluminiu), care să nu se rupă la prima utilizare și, pe cât posibil, un model pliabil, care să nu ocupe extrem de mult spațiu în portbagaj.

Racletă

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Un alt element esențial de păstrat în portbagaj este racleta, care îți va fi de folos mai ales în diminețile geroase, când vei găsi geamurile mașinii înghețate. Alege una care să nu fie extrem de dură, pentru a nu sparge geamul în timpul manevrării, și care să aibă coadă telescopică: astfel, vei ajunge bine pe toată suprafața parbrizului și nici nu vei ocupa mult loc în mașină când o strângi și o depozitezi.

Cablu de pornire

Nimeni nu-și dorește să rămână cu mașina în drum, însă pe timpul iernii riscul ca acest lucru să se întâmple este mai mare decât în alte anotimpuri. Dacă îți „moare” bateria, cablul de transfer al curentului cu cleme tip crocodil îți va fi cât se poate de util pentru a-ți readuce mașina la viață - și pentru a ajunge cu bine la destinație.

Canistră cu benzină

Dacă obișnuiești să circuli prin zone cu multe benzinării, de unde să poți alimenta oricând rezervorul, o canistră pe care s-o ții în portbagaj ar putea părea o precauție inutilă. Dacă, însă, mai ales pe timpul iernii, pleci în excursii prin arii mai puțin populate sau serviciul tău e de natură să te poarte prin astfel de zone, e recomandat să ai în mașină o canistră mică de benzină, pentru cazurile de urgență. Decât să îți lipsească, mai bine să îți prisosească!

Lanternă

E bine ca iarna să ții în mașină și o lanternă puternică, alături de un set de baterii noi. Dacă se întâmplă ceva pe drum și te-a prins întunericul, lanterna îți va fi de mare ajutor, fie că trebuie să faci mici reparații de unul singur, fie că e nevoie să le faci semne altor participanți la trafic pentru a cere asistență sau pentru a le semnala un pericol.

Baterie externă

Ne place sau nu, depindem de telefoanele mobile în aproape toate aspectele vieții. Folosim telefonul aproape fără încetare, nu doar pentru comunicare verbală, ci și scrisă, iar dacă avem probleme cu mașina și nu le putem rezolva, va fi primul obiect spre care vom întinde mâna pentru a cere ajutor. Cum smartphone-urile se descarcă destul de repede din cauza utilizării intense, e bine ca, dacă nu vrei să fii prins cu garda jos în caz de urgență, să ai mereu în mașină o baterie externă încărcată. E de preferat ca acumulatorul extern să aibă o capacitate cât mai mare, de cel puțin 10.000 mAh, pentru a putea încărca în totalitate orice telefon.

Pătură

Când pleci iarna la drum lung, nu știi niciodată ce se poate întâmpla cu mașina și când va fi nevoie să-ți petreci câteva ore izolat în ea. Poate că traficul e blocat de Sărbători sau poate a avut loc un accident și vei ajunge să stai ore în șir în coloană, cu motorul oprit. Sau poate ți s-a stricat ceva la mașină și vei fi nevoit să aștepți o platformă de tractare. În orice situație neplăcută te-ai putea afla, e indicat să-ți rezervi loc în portbagaj și pentru o pătură groasă și pentru o pereche de mănuși, care să te ferească de gerul iminent.

 

 

 

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA

Sursă foto: Shutterstock

Bibliografie: 

https://www.businessinsider.com/essential-car-accessories-for-winter#air-compressor-8
https://www.popularmechanics.com/cars/how-to/a9774/7-things-you-must-carry-in-your-car-this-winter-16157679/ 
https://www.accuweather.com/en/weather-news/life-saving-items-to-keep-in-your-car-in-case-a-winter-emergency-happens-2/433897

Pentru a comenta este nevoie de
Comentarii 0