Zgomotele din urechi

De cel puțin doi ani am în urechi (ambele) zgomote care seamănă cu bătăile pulsului. Am făcut CT și RMN și mi s-a spus ca nu am nimic la cap. Am mers și la ORL, am făcut audiograma și îmi lipsește o frecventa la urechea stânga. Ce investigatii as putea sa mai fac sau ce tratament sa iau sa scap de aceste zgomote. Va mulțumesc ptr răspuns!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua,

Cele mai frecvente cauze ale aparitiei acufenelor sunt legate de afectiuni ale urechii - otite sau afectiuni ce duc la pierderea auzului - otospongioza. In mod normal ar trebui sa treceti printr-un consult ORL avansat, iar daca se elimina complet orice posibila cauza in aceasta zona a urechii interne, ar fi util sa discutati si cu un medic specializat in medicina interna, pentru alte afectiuni ce pot favoriza astfel de simptome: anxietate, hipertensiun, afectiuni cardiovasculare sau probleme circulatorii, afectiuni ale glandei tiroide, chiar si anemie. Mult succes!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.