VITAMINA D3

Buna ziua! Va rog sa ma ajutați si pe mine cu câteva sfaturi legate de vitamina d3. In primul rând, fetita mea in vârsta de 7 ani si jumătate se tot plânge de 3 ani de dureri de picioare. Nu sunt chiar atat de supărătoare, dar o dor. Acum un an si jumătate i-am facut analiza de vitamina D3 si i-a ieșit valoarea 23, prin urmare am început sa ii administrez Vigantoletten de 1000, iar mai nou am schimbat pastilele cu Healthy origins tot de 1000 (in condițiile in care eu i-am administrat vigantol doar 1 an pentru ca asa m-a sfătuit medicul de familie). In momentul in care i-am facut analiza de vitamina D3 i-am facut si analiza de calciu si era in limite normale. De curând, am aflat ca vitamina D3 ar trebui administrata impreuna cu magneziu sau vitamina K2, pentru ca altfel calciul se poate depune la rinichi sau chiar pe artere. Sunt un pic speriata pentru ca eu nu i-am administrat asa ceva pentru ca nu am fost sfătuită cu toate ca protocoalele americane spun ca trebuie impreuna cu magneziu sau K2 si nici nu as sti cate miligrame ar trebui sa ii dau si cand anume sa mai repetam analiza sau sa facem o pauza de la vitamina D3. Aceeași poveste e si la mine. Eu nu am reușit sa imi fac analiza de vitamina D3 dar sunt convinsă ca si eu aveam deficit pentru ca 50% din populație are deficit si eu am si tiroida Hashimoto. Eu iau de 1 an. Am început cu 2000 de unități si acum sunt pe 5000 care am inteles ca este mai eficientă decat cea de 2000. Si eu am dureri de genunchi, dar nu supărătoare, încât sa imi administrez antiinflamatoare si am dureri de mușchi in partea de jos a picioarelor. Nici eu nu iau magneziu. Nu am facut nici analiza parathiroid hormon (sper ca am scris corect). Ce ma sfătuiți sa fac in ambele cazuri? E cazul sa ma impacientez ca nu am luat pana acum si magneziu sau K2? Cate miligrame ar trebui sa ia fetita? Dar eu? E cazul de analize mai amănunțite? La ce interval ar trebui sa ne verificăm analiza de vitamina D3? Multumesc mult!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

In primul rand ar trebui sa va relaxati si sa intelegeti ca sunteti in aceasta situatie de impacinetare din cauza ca nu ati apelat inca de la inceput la un medic specialisy si ati urmat indicatii nespecifice, care antreneaza ale posibile situatii clinice riscante posibil. In situatia dvs eu cred totusi ca situatia nu este atat de dramatica, insa ca ar trebui in primul rand sa mergeti cu fetita la un medic pediatru bun si sa investigati cauza durerei membrelor inferioare. Dvs trebuie sa consultati un medic endocrinolog pentru evaluarea situatiei afectiunii sistemice cu repercusiuni asupra sistemului tiroidian (boala Hashimoto)


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.