Virus activ sau inactiv?

Buna seara doamna doctor ma numesc gherghina si am 28 de ani,am un copil de 1 an si 4 luni si de aproximativ 5 ani de zile am fost descoperita cu hepB cu virus inactiv la ulima analiza facuta recent in germania mia iesit ceva unitati mai mari mai exact HBV de 890IU/ml fata de anu trecut find la.500IU/ml am foat la doctor in germania si mia zis doar ca au iesit analizele putin mai ridicate fata de celelante analize si sa le repet la 6 luni.ideea este ca mie ami este frica deoarece au crescut chestiile alea si nu stiu ce am de facut si in ce stadiu sunt acuma este virus activ sau inactiv necesit sau nu tratament ?!pana in momentu de fata nu iau nici un fel de tratament de cand mi sa descoperit acest virus .va rog frumos sa ma indrumati dumneavastra ce ar trebui sa fac mai drparte .va multumesc

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

In aceasta faza trebuie sa monitorizati aceste valori intrucat, intr-adevar, se administreaza tratament daca viremia depaseste 2000 ui/ml. In urmatoarele luni trebuie sa masurati din nou aceste valori si sa va automonitorizati starea intregului organism, sa observati simptomatologia(obositi mai mult, icter, satre de rau etc)  si indeosebi starea ficatului,pentru ca  in momentul in care apar complicatii la acest nivel , trebuie sa instituiti tratamentul antiviral specific - de catre un infectionist. In Romania este suportat de Casa de Asigurari, dar presupun ca si in Germania daca sunteti asigurata. Deci daca valorile vor depasi 200 UI/ml mergeti la un hepatolog / gastroenterolog / imagist pentru o fibroelastografie hepatica si indicatii detaliate cu privire la tratament. sanatate multa!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.