Veruci in calcaiul piciorului

Fetita mea are 9 ani si jumatate acum. In urma cu 2 ani i-a aparut in calcaiul drept trei punctulete in urma unor mancarimi puternice in talpa piciorului, care s-au transformat in veruci. Am fost la doctor, i-a scos aceste veruci cu laserul. In acest moment o mamanca foarte tare in ambele talpi ale picioarelor. Am inteles ca se fac in urma infectarii cu virusul HPV. Nu i-a aparut nimic deocamdata. e posibil sa ii reapara aceste veruci, la piciorul stang, de aceasta data si chiar si la acelasi picior drept, de data trecuta? Ce ma sfatuiti sa ii administrez local pentru ameliorarea acestor mancarimi?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua! Într-adevăr, verucile apar din cauza unor tulpini de virus HPV. Aceasta înseamnă că ele pot oricând reapărea, în cazul unor noi infecţii cu acest virus. Chiar dacă reapar, ele pot fi tratateş iar tratamentul este cu atât mai uşor cu cât se face cât leziunile sunt mici, proaspăt apărute. Continuaţi să verificaţi periodic tălpile fetiţei dumneavoastră, pentru a depista la vreme orice eventuală leziune.

Nu cred că în acest moment este cazul de apariţie a unor noi veruci. Mâncărimea poate avea mai multe cauze, de la prezenţa unei ciuperci, până la o transpiraţie mai abundentă, reacţii alergice la materialele din care este făcută încălţămintea sau la textilele şosetelor pe care le poartă, etc. Cel mai sigur este să efectuaţi un consult dermatologic, specialistul urmând să vă indice în urma examinării tălpilor care este cauza cea mai probabilă pentru care au apărut aceste mâncărimi.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.