Veruci hpv

Buna ziua! Am o problema cu virusul HPV. Am fost in luna Februarie la un consult ginecologic deoarece aveam apărute niște veruci in apropierea vaginului și mi s-a recomandat condyline iar acestea mi-au trecut însă acum am depistat ca îmi mai apăruse una și am vrut sa aplic din nou condyline iar atunci am observat ca in deschizătura vaginului parca as avea și acolo cumva pe pereții acestuia însă nu-mi dau seama foarte bine dacă e doar pielea sau sunt veruci, menționez ca am și niște mâncărimi uneori. Credeți ca este urgent sa am un consult ginecologic? Deoarece încă este starea de urgentă și cu acest virus coronavirus îmi e cam frica sa merg la un medic.Ce as putea administra pana sa merg la medic?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Recomand un consult ginecologic atunci când va fi posibil, iar până atunci abținerea de la orice tratament empiric, o igienă bună cu apă și săpun neutru, neparfumat (nu gel de duș, nu produse de igiena intimă), lenjerie lejeră de bumbac, protege slip de bumbac, nu pantaloni strâmți, protecție cu prezervativ în timpul contactului sexual. Pentru calmarea mâncaăimii, recomand crema Bepanthen, o dată pe zi, seara, după duș. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.