Varianta de tratament pentru poliartrita reumatoida

Pacienta (mama mea) in varsta de 78 de ani a fist diagnosticata acum 3 ani cu PR. Aprioximativ 1 an a facut tratament cu Metotrexat si s-a simtit bine cu P R dar au aparut probleme de afectare medulara (leucopenie). De atunci face tratament cu Prednisone si Celebrex insa de cateva luni starea I s-a inrautatit acuzand dureri mari si mai multe articulatii fiind inflamate si rigide. Ati putea sa ne recomandati o varianta de tratament ? Multumim!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

Înțeleg că de trei ani de când a fost diagnosticată cu poliartrită reumatoidă, singurul tratament remisiv a fost cel cu Metotrexat pe care l-a urmat timp de un an și care a fost oprit datorită leucopeniei. Leucopenia este într-adevar o reacție adversă a tratamentului cu Metotrexat. De asemenea înteleg că simptomele s-au accentuat pe perioada în care a ramas doar cu Prednison, de altfel era de așteptat să se întâmple acest lucru, nemaiavând o terapie remisivă.

În acest moment mama dvs trebuie să treacă printr-o evaluare medicală clinică și cu analize de laborator pentru a vedea exact starea clinica și biologică actuală. În funcție de acestea, se inițiază tratamentul remisiv și pe măsură ce efectul acestuia se instalează, se poate retrage treptat Prednisonul.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.