Vaccinul pfizer

Buna ziua doamna doctor am si eu o intrebare, de unde stiu daca sunt alergica la unul din componentele vaccinului pfizer? Sincer nu am avut niciodata alergie la absolut niciun medicament sau antibiotic pe care le am luat. As dori si eu sa fac vaccinul saptamana viitoare dar am o retinere imi este foarte frica sa nu fac reactii alergice grave😔 Sa vaccinat si sotul si restul familiei cu prima doza de pfizer nu au avut decat o mica durere de mana iar sora mea durere de cap iar eu am ramas singura nevaccinata de teamă sa nu patesc ceva😔😔

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua! Daca nu va stiti cu antecedente la alergii sau nu aveti antecedente de soc anafilactic, este foarte probabil sa nu aveti niciun tip de reactie alergica la vaccinul Pfizer. Ca toate vaccinurile, vaccinurile COVID-19 pot provoca reacții adverse, cu toate că acestea nu apar la toate persoanele. Apariția acestor reacții adverse reprezintă modul de manifestare a organismului față de vaccin. Persoanele pot reacționa diferit la vaccinuri. Unii au reacții adverse minime sau deloc, dar acest fapt nu indică dacă vaccinul este eficient sau nu. Vaccinul funcționează, doar corpul reacționează într-un mod diferit la acesta. 

De asemenea, trebuie sa stiti ca, in cazul unei posibile reactii adverse la vaccin, exista personal medical care va supravegheaza timp de 15 minute dupa administrarea dozei si poate actiona in acest sens. Mai multe detalii gasiti aici -- https://doc.ro/sanatate/a-doua-doza-de-vaccin-arnm-sigura-dupa-o-reactie-alergica-la-prima-doza-studiu.

Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.