Vaccinul Anti Covid

Este indicat sa faci vaccinul Anti Covid în Lupus!?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

 

Buna ziua! Potrivit CDC și cercetărilor recente, nu există niciun motiv să credem că administrarea unui vaccin care utilizează ARNm va avea ca rezultat un răspuns inflamator pentru o persoană cu lupus sau altă boală autoimună.

Există, de asemenea, dovezi puternice din studiile clinice că administrarea vaccinului reduce foarte mult șansa ca o persoană să facă o formă gravă de COVID-19, care uneori poate fi fatală. Există o serie de studii în desfășurare cu privire la modul în care COVID-19 și vaccinurile afectează persoanele cu lupus.

American College of Rheumatology COVID-19 Vaccine Clinical Guidance recomandă persoanelor cu boală reumatică autoimună și inflamatorie (care include lupusul) să primească vaccinul, cu excepția cazului în care au alergie la un ingredient din vaccin. Vom avea mai multe informații pe măsură ce sunt efectuate și analizate mai multe studii de cercetare în timp. Vă recomandăm să discutați în prealabil cu medicul dvs de familie inainte de a efectua vaccinul. Multa sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.