Vaccinare pentru Hepatita B

Soțul meu are hepatita B de 5 ani și am făcut un vaccin atunci când a fost descoperită boala. Credeți ca este suficient? Ce ar trebui să fac ca boala să nu se transmită?

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Dana Obretin - Medic Specialist Boli Infecțioase, Expert DOC

 

In principiu vaccinul ofera imunitate timp de 5 ani! Daca ati fost vaccinata acum 5 ani impotriva hepatitei B, este momentul sa va recoltati analiza Ac HBs. Daca acestia sunt pozitivi sunteti protejata! Insa daca acestia au scazut in titru si sunt negativi veti face o noua vaccinare, dupa care la 3-4 saptamani veti repeta analiza de Ac HBs. Daca acestia au devenit pozitivi dupa vaccinare veti repeta analiza peste 5 ani, iar daca totusi ei au ramas negativi veti face schema de vaccinare completa, de preferat schema rapida cu 4 doze, in ziua zero, la o luna, doua luni si apoi la 12 luni!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.