Vaccin contra HPV

Bună ziua! Fetița mea are aproape 11 ani și ma gândesc de mult timp dacă vaccinul contra HPV ar trebui sa fie privit ca ceva obligatoriu și la ce vârstă ar trebui făcut. Părerile sunt atât de împărțite încât mi-e greu sa iau o decizie în acest sens și o părere avizata mi-ar fi de real ajutor, mai ales ca am tendința de a înclina balanța spre a i-l face. Ideea este ca nu aș vrea să am niciun dubiu, acesta fiind motivul pentru care apelez la sfatul d-voastră. Mulțumesc anticipat! Cristina Marcu

2 răspunsuri

Răspunsul Expertului

Dr. Raluca Hera - Medic Primar Obstetrică Ginecologie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Toti copiii intre 11-12 ani ar trebui sa primeasca vaccinul HPV - 2 doze spatiate la 6-12 luni. Peste varsta de 14 ani, sunt necesare 3 doze in decurs de 6 luni.


Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

buna ziua, parerile nu sunt impartite deloc in lumea medicala, vaccinul antiHPV salveaza vieti si ar trebui efectuat pentru a putea preintampina o afectiune grava precum cancerul de col uterin... daca ii faceti la aceasta varsta fetitei vaccinul cu 9 tulpini(cel mai complet la ora actuala aveti sansa a doua rapeluri , daca mai amanati pana  la varsta de peste 14 ani, vor fi necesare 3 rapeluri, bafta multa si sanatate!!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.