Va rog sa ma ajutati!

Buna ziua. Am fost diagnosticat dupa vreo 6 luni de chinuri datorita refluxului gastric in esofag cu Helicobacter Pylori la analiza din materii fecale. Am urmat un tratament de 10 zile cu Claritromicina + Controloc si inca 10 zile cu Augumentin si Controloc. Dupa finalizarea tratamentului am mai luat o luna Nexium 1 pe zi. Dupa 3 luni de la inceputul tratamentului am repetat testarea antigenului iar acesta a iesit negativ. Cu toate ca nu mai am bacteria, am ramas constant cu acel reflux gastric mai ales dupa ce mananc. Senzatia este foarte neplacuta, simt un nod in gat permanent si raguseala ce imi produc frecvent o tuse seaca si racaiala. Pe langa acestea mai am rareori regurgitatii insotite de dureri sub coasta in partea dreapta si flatulenta. Aceste simtome le am de aproape 9 luni si nu stiu ce sa mai fac. Mentionez ca nu am facut gastroscopie deoarece mi-a fost frica de aceasta investigatie. Orice sfat m-ar ajuta foarte mult. Va multumesc. Cu stima, Sebastian

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Buna ziua, chiar daca infectia cu H.Pylori s-a rezolvat, boala de reflux persista si presupune adoptarea unor masuri specifice dietetice, pe care va rog sa le aprofundati aici dar si continuarea tratamentului cu pentoprazole - fie seara inainte de culcare- fie chiar si dimineata, dupa cum va va recomanda medicul gastroenterolog. Aflati aici si care sunt alimentele interzise si modul in care trebuie sa va alimentati, ca trebuie sa dormiti pe o perna mai inalta etc,etc . sanatate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.