Un tratament pentru gută?

Bună ziua bunica mea în vârstă de 88 de ani suferă de guta acuzând dureri foarte mari în timpul nopții la picioare, roșeață ,senzație de arsură ...având și hipertensiune cam ce ar putea face sau ce tratament ar putea lua împotriva gutei dar să nu i fie afectată inima Mulțumesc pentru răspunsul dvs.!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Sorina Mustățea - Medic Primar Reumatologie, Expert DOC

 

Guta și hipertensiunea arterială sunt două boli care se asociază. Aproximativ 25-50% din pacienții care au gută au și hipertensiune arterială. Precizez că nu orice pacient cu valori crescute ale acidului uric seric are obligatoriu și gută. Dar dacă bunica dvs. a fost intr-adevăr corect diagnosticată în trecut cu gută, acest lucru nu înseamnă că toate simptomele și semnele articulare pe care le are acum sunt apărute ca și consecință a artritei gutoase. Simptomelor actuale ale bunicii dvs (dureri la nivelul picioarelor, senzația de arsură, roșeață), ținând cont și de vârsta dumneaei, trebuie evaluate în cadrul unui consult medical completat cu investigații paraclinice: analize de sânge, radiografie, ecografie Doppler, daca are o articulație tumefiată se poate extrage lichid sinovial pentru analiza cristalelor. Tratamentul nu se poate recomanda decât în urma consultului, pentru că patologia poate fi de atât de natură articulară (gută, pseudogută), dar poate fi vorba și de insuficiență venoasă cronică a membrelor inferioare/tromboză venoasă sau de neuropatie periferică a membrelor inferioare, etc.


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.