Un sfat pentru o dieta de slabit sanatoasa

Buna ziua, am 159 / 28ani si 60kg, exact cum descrieti anterior ultimele 5 kg se dau greu jos sau se mentin date jos mai greu. Imi doresc tare mult sa scap de ele intr-o luna, deoarece voi fi mireasa, iar ambitia este mare! Dati-mi un sfat! Va multumesc din suflet!

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Ene - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli metabolice, Expert DOC

Recomandarea mea este sa nu incercati sa pierdeti toate cele 5 kilograme in plus intr-o singura luna, pentru ca nu este rezonabil si nici sanatos. Puteti incerca sa dati jos 2.5, maxim 3 kilograme, fiind foarte stricta si atenta cu dieta, mai ales dupa ora 18.00, dar avand grija sa faceti si miscare pe masura, ca sa pierdeti grasime, nu masa musculara! Mergeti de minim 3 ori pe saptamana la sala si gasiti un antrenor bun care sa va ajute sa atingeti tinta dorita. Puteti apela de asemenea si la cateva proceduri din saloanele de remodelare corporala, pentru acreste eficienta miscarii si a dietei. Atentie de asemenea la dieta. Nu mancati nici mai mult nici mai putin de 1000 de calorii pe zi, repartizate in 3-5 mese mici, dintre care cea mai usoara sa fie cea de seara. Spor in toate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.