Umflatură pe interiorul buzei

Bună seara, M-am mușcat de buza recent și după o perioadă de 2-3 săptămâni mi-a apărut o umflătura de mărimea unui bob de mazăre asemănător unui chist, și nu se desumflă deloc, treaba este că e foarte moale și nu e dureros deloc, am încercat glicerină boraxata cu gândul că o fi vreo aftă ceva, dar degeaba, nici nu știu la ce doctor să apelez mai exact, din ce am citit pe internet ar fi un mucocel. Dar nu știu ce să cred.

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Laura Mocanu - Medic Specialist Dermato-venerologie, Expert DOC

Bună ziua! Într-adevăr, poza sugerează un mucocel, o leziune ce se dezvoltă posttraumatic. Nu este periculoasă, dar produce disconfort local. Mergeţi la medicul dermatolog sau ORL-ist, care va stabili diagnosticul văzând cum arată în realitate, pe viu, acea leziune şi apoi o va putea îndepărta prin excizie sau cauterizare. Încercaţi să nu traumatizaţi în plus acea zonă, pentru că asta ar putea face ca leziunea să crească rapid în dimensiuni. Numai bine!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.