tuse seaca prelungita de un an

Buna ziua . Ma numesc Bociort Liubinca si am o problema care ma termina . De peste un an de zile am o tuse seaca din gat si stari de subfebrilitate si scurgeri apoase post nazale . Am fost la 4 ORL-isti si nici unul nu a stiut sa imi puna un diagnostic . Repetau povestea cu alergia , de parca alte boli nu mai exista . Cum nu stiu ce ai , cum alergie ! Mi-au facut exudate nazale , faringiene , endoscopii si nu au gasit nimic . Am fost si la pneumolog , mi-am facut radiografii la plamani , la sinusuri si nu se vede nimic . Dar eu fac zilnic subfebrilitate si tusesc ca un magar . Am mai aruncat si eu o privie pe internet si in functie de simptome zic ca ar putea fi rinita non-alergica ,dar, nu sunt medic .....La un moment dat , a trebuit sa fac niste injectii cu gentamicina si pentru o perioada mi-au disparut starile de subfebrilitate , deci , am tras concluzia ca ceea ce am raspunde la un anumit antibiotic. Dar , iar spun , nu sunt medic . Daca m-ati putea ajuta v-as fi recunoscatoare . Multumesc .

1 răspuns

Răspunsul Expertului

Dr. Oana Cuzino - Medic Primar Geriatrie, Doctor în Științe Medicale, Expert DOC

Bună ziua. Tusea seacă poate fi provocată și de refluxul gastroesofagian, de anumite medicamente sau de afecțiunile cardiace, nu doar de bolile pulmonare sau de alergii. Mai multe informații despre tusea seacă puteți citi aici: https://doc.ro/sanatate/tusea-seaca-ce-afectiuni-indica-si-cum-o-poti-trata.Recomandarea mea este să mergeți la un medic generalist, pentru investigații suplimentare. Multă sănătate!


Disclaimer : Toate informațiile prezentate prin intermediul prezentului site nu reprezintă consultații medicale. Aceste informații nu pot înlocui și nu înlocuiesc consultul medical de specialitate, diagnosticul și tratamentul oferite în mod direct în cabinetul unui medic. Doc.ro nu este și nu poate fi ținut răspunzător în niciun fel pentru punerea în aplicare în mod necorespunzător a vreunui tratament și/sau sfat medical oferit prin intermediul prezentului site. Vă recomandăm să va prezentați la medic pentru orice problema de sănătate, pentru a putea fi analizate particularitățile cazului dumneavoastră. Pentru verificarea rezultatelor oferite de calculatorul de ovulație pot fi folosite, în paralel, metode de identificare a perioadei fertile precum: măsurarea temperaturii bazale ori testele hormonale.